Μαυροβούνιο: Τραυματισμός δημοσιογράφου που διερευνούσε το οργανωμένο έγκλημα

Μαυροβούνιο: Τραυματισμός δημοσιογράφου που διερευνούσε το οργανωμένο έγκλημα

Η δημοσιογράφος Ολιβέρα Λάκιτς, που κάνει έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα στο Μαυροβούνιο, τραυματίστηκε αργά χθες από πυροβολισμό που δέχθηκε μπροστά στο σπίτι της στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε την δημοσιογράφο που εργάζεται για την εφημερίδα Vijesti μια φορά και την τραυμάτισε στο δεξί πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στην πολυκατοικία στην οποία διαμένει στην Ποντγκόριτσα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Βέσκο Νταμγιάνοβιτς.

Η δημοσιογράφος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. “Δεν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή της”, διευκρίνισε ο Νταμγιάνοβιτς.

Η επίθεση αυτή ήταν η δεύτερη που δέχεται η Λάκιτς από το 2012, όταν ξυλοκοπήθηκε και πάλι μπροστά από το σπίτι της. Ο δράστης της επίθεσης αυτής καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών, αλλά αφέθηκε νωρίτερα ελεύθερος στο πλαίσιο αμνηστίας.

Ο διευθυντής της Λάκιτς, ο Μιχαΐλο Γιόβοβιτς, ο οποίος επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι αυτή είδε τον δράστη και άλλους δύο άνδρες την ώρα που έφευγαν από τον τόπο της επίθεσης.

Μετά το περιστατικό αυτό η ΕΕ, ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη και οι ΗΠΑ αξίωσαν την καλύτερη προστασία των δημοσιογράφων στο Μαυροβούνιο.

“Δεν πρέπει να υπάρξει ατιμωρησία. Η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων είναι το κλειδί για το μέλλον της δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο”, δήλωσε ο Αρλέμ Ντεζίρ, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Την τελευταία 15ετία έχουν σημειωθεί 12 επιθέσεις σε δημοσιογράφους και οργανώσεις των ΜΜΕ στο Μαυροβούνιο, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η δολοφονία το 2004 του Ντούσκο Γιοβάνοβιτς, διευθυντή εφημερίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter