Μαυροκεφαλίδης: Η… ελληνική εξαίρεση στον αμερικανικό κανόνα της Basket League

Μαυροκεφαλίδης: Η… ελληνική εξαίρεση στον αμερικανικό κανόνα της Basket League

Μετά από 10 αγωνιστικές, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχει ξεχωρίσει στη Basket League, όντας ένας από τους κορυφαίους σκόρερ, σε μία λίστα αποκλειστικάαμερικανική!

Με το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ήφαιστο να ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 10ης αγωνισικής , η Basket League φαίνεται πως και φέτος είναι υπόθεση των Αμερικανών. Κάθε ομάδα σχεδόν βασίζεται στην ατομική ικανότητα ενός, τουλάχιστον, ταλαντούχου ξένου σκόρερ, προκειμένου να φτάσει στον στόχο της.

Ο Ιωνικός έχει τον δικό του Αμερικανό, που στην εκκίνηση είναι ”καυτός”. Ο λόγος για τον Στιβ Μπαρτ Τζ. που μετρά κατά μέσο όρο 17,9 πόντους σε 9 ματς. Όμως, δεν είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Οι Νικαιώτες – αλλά και όλοι οι φίλοι του ελληνικού μπάσκετ – έχουν την τύχη να βλέπουν-απολαμβάνουν τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει… όργια στην επιστροφή του στη πρώτη κατηγορία, με 18,6 πόντους σε 10 συμμετοχές!

Ο πολύπειρος ψηλός είναι αυτή τη στιγμή τρίτος σκόρερ της λίγκας, πίσω από τους Κιθ Λάνγκφορντ (ΑΕΚ) με 19,4 πόντους και Κόνερ Φράνκαμπ (Ρέθυμνο) με 19,3 πόντους επίσης σε 10 αγώνες.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και τους Σαμάρντο Σάμουελς του Πανιωνίου (18,3), Τζίμερ Φρεντέτ του Παναθηναϊκού με το απίστευτο 75,67% από το τρίποντο (16,9), ‘Ολίβιερ Χάνλαν του Ηρακλή (16,3), Λασάν Κρόμα του Κολοσσού (15,6) και Άνταμ Σμιθ του ΠΑΟΚ (15,5), τότε το επίτευγμα του Μαυροκεφαλίδη δεν είναι απλά εντυπωσιακό, αλλά θα λέγαμε πως είναι η ελληνική εξαίρεση στον αμερικανικό κανόνα της Basket League!

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Λευτέρης Μποχωρίδης του Άρη μετράει 18 πόντους μέσο όρο σε 4 όμως αγώνες, ενώ και ο Ταϊρίς Ντιούρεν του Πανιωνίου είναι ψηλά με 18,25, επίσης σε 4 συμμετοχές.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter