Μαύρος Αύγουστος για το Χρηματιστήριο

Μαύρος Αύγουστος, μέχρι στιγμής για το Χρηματιστήριο. Κι ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. βγάζει ανακοινώσεις για την βελτίωση των εσόδων του προϋπολογισμού, οι επενδυτές δεν το… λαμβάνουν καν υπόψη τους, οδηγώντας τη χρηματιστηριακή αγορά για ένατη φορά σε δέκα συνεδριάσεις σε πτώση...

Πτώση 12% για τον γενικό δείκτη τον Αύγουστο και 5,74% στην εβδομάδα, με μία συνεδρίαση λιγότερη, λόγω Δεκαπενταύγουστου. Απώλειες σχεδόν 25,6% για τις τράπεζες. 

Αδυναμία αντιμετώπισης των πωλητών, δίνουν την εντύπωση μιας αγοράς παρατημένης, χωρίς το στήσιμο αναχωμάτων εκ μέρους των βασικών μετόχων, των τραπεζών, των εγχώριων θεσμικών επενδυτών, αλλά και των ξένων «συμμάχων». Τι κι αν η Blackrock, για παράδειγμα, ελέγχει το 5% της Alpha Bank; Ο ίδιος οίκος έχει δηλώσει ότι η θυγατρική στο Λονδίνο σορτάρει το 2% της ίδιας τράπεζας… 

Ο γενικός δείκτης που δεν πέρασε καν σε θετικό πδίο την Παρασκευή, απορρόφησε σε μία συνεδρίαση, ετεροχρονισμένα είναι η αλήθεια, την πτώση της Τετάρτης και της Πέμπτης που συντελέστηκε στα ξένα χρηματιστήρια. Με αποτέλεσμα, να μην «μπορεί» ο δείκτης να παρακολουθήσει την σημερινή άνοδο, κάτι που είχε επισημάνει το mononews από το κλείσιμο της αγοράς προ διημέρου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.