Μαύρος καπνός πάνω από το Χιούστον – Στις φλόγες για τρίτη ημέρα ένα πετροχημικό εργοστάσιο

Μαύρος καπνός πάνω από το Χιούστον – Στις φλόγες για τρίτη ημέρα ένα πετροχημικό εργοστάσιο

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού κάλυψε σήμερα μέρος της πόλης του Χιούστον, όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη εδώ και αρκετές ημέρες για να κατασβήσουν μια πυρκαγιά σε ένα πετροχημικό εργοστάσιο.

Η φωτιά ξέσπασε την Κυριακή στο πετροχημικό σταθμό της Intercontinental Terminals Company (ITC) που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Χιούστον. Στη μονάδα αυτή παρασκευάζονται χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται κυρίως στα καύσιμα και τα χρώματα.

Τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε δύο ακόμη αποθηκευτικούς χώρους. Συνολικά, έχουν τυλιχθεί στις φλόγες οκτώ δεξαμενές, σύμφωνα με την ITC. “Μέχρι στιγμής” δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες, πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ενδεχομένως η φωτιά δεν θα σβήσει πριν από αύριο, Τετάρτη.

Η εταιρεία τόνισε ότι παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα και ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους κατοίκους. Οι αρχές όμως προειδοποίησαν όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή παρουσίασαν ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και το φάρυγγα, ναυτία ή ίλιγγο να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους.

Τα σχολεία που βρίσκονται κοντά στο πετροχημικό εργοστάσιο παρέμειναν κλειστά την Δευτέρα αλλά άνοιξαν κανονικά σήμερα. Πολλοί γονείς ωστόσο ανέφεραν μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν σκοπεύουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. “Το σχολείο του γιου μου” απέχει μερικά χιλιόμετρα και “δεν θέλω να παίξω με τη ζωή του”, έγραψε ένας γονιός στο Facebook.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter