Μαζεύουν την εγκύκλιο Γκάγκα για τις εφημερίες μετά τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου

Μαζεύουν την εγκύκλιο Γκάγκα για τις εφημερίες μετά τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου

Τα μαζεύει το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα νοσοκομεία, με την εγκύκλιο της η οποία προέβλεπε ότι όλοι οι γιατροί θα εφημερεύουν ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η επίμαχη εγκύκλιος -που προκάλεσε σύσσωμη την αντίδραση του ιατρικού κόσμου- αποσύρεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί από την πρώτη στιγμή απαιτούσαν την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου και καλούσαν τους Προέδρους και τα μέλη των Επιστημονικών Συμβουλίων να αρνούνται την προέγκριση προγραμμάτων εφημερίας Τομέα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.

Μάλιστα, η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωση της απευθυνόταν στον πρωθυπουργό ζητώντας ανάκληση της σοβαρής αυτής Υπουργικής Εγκυκλίου που διαλύει τα νοσοκομεία της χώρας ενώ ταυτόχρονα είχε ανακοινώσει ότι προχωρούσε σε εξώδικο προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και ότι θα προβούν σε κάθε νομική ενέργεια.

Τελικά με νέο έγγραφο προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και με θέμα εφαρμογή εκγυκλίου η αναπληρώτρια υπουργός υγείας αναφέρει ότι το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περεταίρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Εως την νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ ισχύουν οι προς τις εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες.

Το θέμα σχολίασε και ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου με ανάρτηση του.

Διαβάστε επίσης:

«Πυρά» και από την ΕΙΝΑΠ κατά Γκάγκα – «Επικίνδυνη και εξευτελιστική η εγκύκλιος για τις εφημερίες»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter