Μαζεύουν υπογραφές για την καθαίρεση του Αμβρόσιου

Μαζεύουν υπογραφές για την καθαίρεση του Αμβρόσιου

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έχει αποδειχτεί λαλίστατος και κάθε φορά δεν ξέρει κανείς που θα ρίξει τα πυρά του.

Φαίνεται όμως πως όλα έχουν τα όριά τους και ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Οι αντιδράσεις ενάντια στα λεγόμενά του πληθαίνουν και ήδη έχει ξεκινήσει από το 2018 μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών με αίτημα προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Καθαίρεσή του.

Μέσω της πλατφόρμας Avaaz (δείτε σχετικά εδώ) έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα πάνω από 23.000 υπογραφές και ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς. Στόχος είναι να μαζευτούν τουλάχιστον 30.000 υπογραφές.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής ο Μητροπολίτης κατηγορείται για διαρκή και επαναλαμβανόμενη δημόσια υποκίνηση βίας / μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος κοινωνικών ομάδων.

Ωστόσο, η καθαίρεση δεν μπορεί να γίνει έτσι απλά αφού αποτελεί την εσχάτη των ποινών πού επιβάλλεται από τα εκκλησιαστικά δικαστήρια σε κληρικούς των τριών βαθμών. Ο κληρικός που τιμωρείται με την ποινή αυτή επανέρχεται στην τάξη που ανήκε προηγουμένως, είτε ως λαϊκός είτε ως μοναχός.

Αλλά όπως και να έχει και μόνο η κίνηση συλλογής υπογραφών δείχνει πολλά. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter