«Μαζί, με στόχο την υγεία»: Δωρεά ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού στο Αγαθονήσι από την Alpha Bank

Στιγμιότυπο από την παράδοση του ιατρικού και υγειονομικού υλικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγαθονησίου, με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και στελεχών της Alpha Bank και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”.

Στο Αγαθονήσι, το βορειότερο νησί του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος, βρέθηκε την Τετάρτη, 22 Ιουλίου η Alpha Bank και παρέδωσε ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας “Μαζί, με στόχο την υγεία”, μέσω του οποίου η Τράπεζα ενισχύει τις Μονάδες Υγείας των ελληνικών νησιών με ιατρικό και υγειονομικό εξοπλισμό.

Με τη νέα δωρεά της Alpha Bank, το Περιφερειακό Ιατρείο του Αγαθονησίου εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού, καλύπτοντας τις καταγεγραμμένες ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό και περιορίζοντας, συνεπώς, την ανάγκη μετακίνησης των κατοίκων σε άλλα νησιά για ιατρικούς λόγους. Επιπλέον, η Alpha Bank δώρισε υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά υγρά και μάσκες FFP2), για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού Covid-19.

Το Αγαθονήσι αποτέλεσε τον τελευταίο «σταθμό» του προγράμματος “Μαζί, με στόχο την υγεία” για το 2020. Ήδη από τα τέλη Ιουνίου, η Alpha Bank παρέδωσε αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα είδη σε Κουφονήσια, Σκόπελο, Οινούσσες, Σπέτσες, Ρέθυμνο, Χανιά, Σίκινο και Γαύδο.

Το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την υγεία” υλοποιείται από το 2014, σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων των ελληνικών νησιών σε θέματα υγείας και ιατρικής περίθαλψης. Από την έναρξη του Προγράμματος έως σήμερα, έχουν παραδοθεί περισσότερα από 240.000 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 58 νησιά, καλύπτοντας τις ανάγκες περισσότερων από 800.000 κατοίκων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.