Μαζί με την «Αριάδνη» ήρθαν και τα προβλήματα – Χωρίς ρεύμα και με κλειστά σχολεία διάφορες περιοχές της χώρας

Μαζί με την «Αριάδνη» ήρθαν και τα προβλήματα – Χωρίς ρεύμα και με κλειστά σχολεία διάφορες περιοχές της χώρας

Παρέλυσε η χώρα από την έλευση της “Αριάδνης” αφού τα προβλήματα από την κακοκαιρία δεν έχουν σταματημό.

Διακοπές ρεύματος, προβλήματα στις μετακινήσεις και κλειστά σχολεία σε όλη την χώρα “έφερε” μαζί της η “Αριάδνη”, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα είναι από τα πιο έντονα των τελευταίων δεκαετιών.

Χωρίς ρεύμα Πτολεμαϊδα και Λέσβος, αφού η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης. Και αν στην Πτολεμαϊδα οι κάτοικοι αντιμετώπισαν κάποιες “αρρυθμίες” μέσα στην ημέρα, στην Λέσβος τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα. Τρεις μονάδες παραγωγής ενέργειας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης στο σταθμό παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ στην πόλη της Μυτιλήνης.

Δεδομένου αυτού και λόγω των υψηλών φορτίων που απατούνται για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας η ΔΕΗ προβαίνει σε εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη Λέσβο.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα σταματήσουν οι διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Το σύνολο του οδικού δικτύου της Λέσβου είναι κλειστό, ενώ τα μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας βορείου Αιγαίου καθαρίζουν τους δρόμους, που όμως πολύ σύντομα κλείνουν ξανά. Πολλά είναι και τα αποκλεισμένα χωριά. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα χωριά της δυτικής Λέσβου που σε κάποια σημεία το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο, αλλά και χωριά της βόρειας Λέσβου. Χιόνι στρώθηκε ακόμα και στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης μέχρι τη θάλασσα.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι θα παραμείνει ανοικτή, θερμαινόμενη αίθουσα, μέσα στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης, όλο το εικοσιτετράωρο και όσο κρατήσει η κακοκαιρία, για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης και στέγης. Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέφεραν από το πρωί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ασθενείς και ιδιαίτερα αυτούς που χρειάζονται αιμοκάθαρση.

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες όλη τη Λήμνο. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη κίνηση των οχημάτων, που γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των νησιωτών ακόμα και μέσα στον οικισμό, είχαμε και στον Άγιο Ευστράτιο.

Ακόμα και μέσα στην πόλη της Χίου, το χιόνι σκέπασε αυτοκίνητα, χωρίς όμως εδώ να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Χίου και του δήμου λειτουργούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Ο χιονιάς χτύπησε με ένταση τη βόρεια και την ανατολική πλευρά του νησιού, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο προς Καρδάμυλα και συγκεκριμένα στη θέση Δελφίνι (μετά το χωριό Λαγκάδα), όπου πέντε οδηγοί εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, αλλά και της περιφερειακής ενότητας Χίου για να απεγκλωβιστούν.

Παράλληλα, καθαρισμοί δρόμων γίνονται από το βουνό Αίπος και βόρεια, μέχρι το χωριό Κατάβαση, της εθνικής οδού Χίου- Βολισσού.

Ο χιονιάς έφερε χιόνια μέχρι τις παραλίες και σε Ψαρά και Οινούσσες όπου υπήρξαν και προβλήματα εγκλωβισμών που αντιμετωπίστηκαν.

Στα λευκά και η Σάμος, χωρίς όμως προς το παρόν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Αντίθετα, προβλήματα δημιούργησε η χιονόπτωση σε όλη την Ικαρία. Τα μηχανήματα του επαρχείου Ικαρίας και Φούρνων και του δήμου Ικαρίας, προσπαθούν να κρατήσουν του δρόμους ανοικτούς. Από το χωριό Μαυρικάτο και πάνω, από την Πλαγιά μέχρι τα Κοσοίκια και από τον Χριστό Ραχών και πάνω η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κλειστά τα σχολεία

Με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, και μετά από συνεννόηση με τους δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης, αύριο Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Σάμου και της Ικαρίας. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν στη Χίο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού, Καρδάμυλων, Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών, Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Λιθίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού και Καρδάμυλων.

Επίσης με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, δεν θα λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λέσβου.

Αποκλεισμένα χωριά στην Εύβοια, με περισσότερα από 20 μηχανήματα  να επιχειρούν από χθες το πρωί στην ευρύτερη περιφέρεια της Κύμης. Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας, στην παραλία της Κύμης το χιόνι είναι στους 80 πόντους. «Είναι πρωτόγνωρο. Εγώ δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Πιθανόν πριν 30- 40 χρόνια» είπε και πρόσθεσε ότι σημειώνονται κάποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αλλά συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται επιτόπου και αποκαθιστούν τα προβλήματα. Επιπλέον, υπάρχει τηλεφωνική επαφή και κατοίκων των αποκλεισμένων χωριών για την περίπτωση που χρειάζεται μεταφορά ασθενών.

 

Χωρίς ρεύμα και η Αλόννησος. Ηλεκτροδοτήθηκε σήμερα ένα τμήμα της πρωτεύουσας Πατητήρι, αλλά οι διακοπές είναι συνεχείς.

Σήμερα επαναλειτούργησαν και οι τηλεφωνικές συνδέσεις και ανεφοδιάστηκε το νησί, με την προσέγγιση του οχηματαγωγού «Πρωτεύς».

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με το οδικό δίκτυο του νησιού, όπου ελάχιστοι δρόμοι έχουν ανοίξει. Μόνο μέχρι του Βότση μπορεί να φθάσει αυτοκίνητο και μόνο με αλυσίδες.

Στο Πατητήρι, το ύψος του χιονιού φθάνει μέχρι και το 1.5 μέτρο, μέσα στα σοκάκια, ενώ στο λιμάνι και στην προκυμαία αγγίζει και το 1 μέτρο.

Στην Παλιά Αλόννησο το χιόνι, λόγω υψομέτρου, ξεπερνά τα 2 μέτρα. Αντίστοιχη η εικόνα  και στην Σκόπελο, που καλύφθηκε ολόκληρη από το χιόνι. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στις δύο νησιωτικές περιοχές.

Κλειστό θα παραμείνει και αύριο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, προκάλεσαν σοβαρές βλάβες στο σύστημα θέρμανσης το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας από χθες. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πανεπιστημιακό ίδρυμα, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, η αποκατάσταση λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης επιτεύχθηκε μόνο μερικώς. Για τον λόγο αυτό, το πανεπιστήμιο δεν θα λειτουργήσει και αύριο, για δεύτερη ημέρα. “Οι παρεμβάσεις για την επιδιόρθωση των σοβαρών ζημιών που υπέστη το σύστημα συνεχίζονται εντατικά από την Τεχνική Υπηρεσία του Ιδρύματος, η οποία καταβάλλει από την Κυριακή συνεχείς προσπάθειες εντοπισμού και αποκατάστασης όλων των σημείων που υπέστησαν τις βλάβες”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, αναβάλλεται και η προγραμματισμένη, για αύριο στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, για την έναρξη του νέου, πιστοποιημένου, προγράμματος εξειδίκευσης στην κατάρτιση φροντιστών ατόμων τρίτης ηλικίας με τίτλο “Σε φροντίζω”, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία της συνέντευξης Τύπου.

Έως την θάλασσα έφτασε το χιόνι στην Αιγιαλεία, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες. «Ζητήσαμε να κηρυχθεί ο δήμος μας σε κατάσταση έκτατης ανάγκης, τόνισε ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος.

Σχετικά με τις καταστροφές, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι «εντοπίζονται στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και στα ελαιόδεντρα», τονίζοντας ότι «ο φυτικός τομέας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, τόσο από τη χιονόπτωση, όσο και τον παγετό». Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «στην περιοχή της Αιγιαλείας καλλιεργούνται περίπου 150.000 στρέμματα ελαιόδεντρων και περίπου 25.000 στρέμματα εσπεριδοειδών. Επίσης, ζημιές καταγράφονται και στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Αιγιαλείας, κυρίως λόγω κατολισθήσεων». «Για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, που θα επακολουθήσουν με το λιώσιμο του χιονιού, θα χρειαστεί αποκατάσταση και καθαρισμός της κοίτης των ποταμών, καθώς και απαραίτητες επεμβάσεις, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, στα επικίνδυνα σημεία τους», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Από την Κρήτη μας έρχονται σπάνιες εικόνες, καθώς το νησί δεν είναι συνηθισμένο σε τόσο βαριά κακοκαιρία. 

Στο Ηράκλειο ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση καυσόξυλων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τον Δήμο Ηρακλείου.. Παράλληλα, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραμένουν ανοιχτά τα οδικά δίκτυα του νομού. Αντίστοιχα, στα Χανιά το χιόνι έφτασε έως το λιμάνι, ενώ στα ορεινά των νομών του νησιού αντιμετωπίζονται προβλήματα στην κυκλοφορία. Στο νομό Ηρακλείου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.

Συνεχίζεται ο παγετός στον Έβρο, αλλά ανοιχτό παραμένει το οδικό δίκτυο – μάχη με το χιονιά στη Σαμοθράκη

Ο παγετός εξακολουθεί να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα στον Έβρο, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου παραμένει καλυμμένο με χιόνι, με το οδικό δίκτυο (επαρχιακό και εθνικό) να παραμένει ανοιχτό, ενώ οι σχολικές μονάδες, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι και αύριο κλειστές μετά τις σχετικές αποφάσεις των δημάρχων.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και η πτήση προς Αθήνα από το αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης.

Στο νησί της Σαμοθράκης, όπου εξακολουθεί να χιονίζει, ο δήμος καλείται για τέταρτη φορά το φετινό χειμώνα να αντιμετωπίσει μόνος τα παρελκόμενα των έντονων χιονοπτώσεων. Σε μία άνιση μάχη, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, καθώς στη φαρέτρα του δήμου υπάρχουν μόλις τέσσερα μηχανήματα και ένα μισθωμένο από την Περιφέρεια, έλλειψη χειριστών και γενικότερα προσωπικού αλλά κυρίως χρημάτων που δυσχεραίνει ακόμη και

την κάλυψη των καυσίμων που απαιτούνται για τη λειτουργία των μηχανημάτων.

«Κρατάμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο με τις δικές μας πενιχρές δυνάμεις και έχουμε επωμισθεί, λόγω γεωγραφίας, όλο το βάρος του αποχιονισμού, που είναι ευθύνη της Περιφέρειας», σημειώνει ο κ. Βίτσας, ο οποίος προχωρά στην περιγραφή του τρόπου υλοποίησης του δημοτικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. «Αντιδήμαρχος χειρίζεται μέρα και νύχτα το αποχιονιστικό, ο υδραυλικός του δήμου -που τώρα έχει και την ευθύνη των ζημιών που η παγωνιά προκάλεσε στο δίκτυο ύδρευσης- είναι ο χειριστής του εκσκαφέα-φορτωτή και φυσικά δεν προλαβαίνει να επιδιορθώσει τις όποιες ζημιές γιατί προτεραιότητα είναι ο αποχιονισμός, ένας εργάτης καθαριότητας χειρίζεται ένα μικρό φορτωτή εντός οικισμών, ο ηλεκτρολόγος οδηγεί το φορτηγάκι και δύο εργάτες καθαριότητας, από τους τρεις που έχουμε, ρίχνουν αλάτι, ενώ ο μοναδικός χειριστής του δήμου οδηγεί το γκρέιτερ (ισοπεδωτήρα)». Επισημαίνει πως μέχρι στιγμής υπάρχει η άμεση επέμβαση του δήμου όμως «έχουμε εξαντλήσει το προσωπικό μας που δουλεύει νυχθημερόν και ήδη τα καύσιμα όλου αυτού του διαστήματος είναι πολλά και το κόστος το επωμιζόμαστε εμείς, ο πιο ανίσχυρος ως προς τις υποδομές και την οικονομική δυνατότητα δήμος της Περιφέρειας».

Όσον αφορά στη συνδρομή και τη στήριξη από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) και κατ’ επέκταση Περιφέρειας, ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού διευκρινίζει πως εκτιμά τη μίσθωση του ενός μηχανήματος και του ιδιώτη χειριστή από την Περιφέρεια, ωστόσο αναφέρει πως καλύπτει μόνο το 10-15% των υφιστάμενων αναγκών. Κατανοεί ότι η Περιφέρεια στην οποία έχει απευθυνθεί, βάση νόμου «δεν μπορεί να μας δώσει χρήματα, ίσως όμως μπορεί να μας βοηθήσει (με την εκπόνηση για παράδειγμα μελετών), ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα για την πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις δύο χειριστών και 4-5 εργατών, τους οποίους διαφορετικά δεν μπορούμε να πληρώσουμε». Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχει κατ’ επανάληψη σταθεί αρωγός αναλαμβάνοντας την εκπόνηση μελετών που αφορούν τη Σαμοθράκη, προσφέροντας πολύτιμη συνεργασία και ουσιαστική έμμεση οικονομική βοήθεια.

Ο κ. Βίτσας επαναλαμβάνει πως καταλαβαίνει τα όποια αδιέξοδα δημιουργούνται λόγω νομοθεσίας αλλά και της ιδιαίτερης γεωγραφίας, σημειώνει ωστόσο πως είναι άδικο γι’ αυτόν τον τόπο να μην υπάρχει πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος μετά τη διαπίστωση των όποιων κωλυμάτων, μια συνεννόηση που θα δείχνει ενδιαφέρον ουσιαστικό και όχι μια επιδερμική προσέγγιση και οχύρωση πίσω από εκφράσεις περί νομικών αδιεξόδων. «Στο δημότη που έχει ανάγκη μπορώ να πω ότι δεν προβλέπει ο νόμος να βοηθηθείς; Ότι ο καθαρισμός του χιονιού δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη του δήμου; Αυτό το ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε στον ειδικό σχεδιασμό της Π.Ε.και της Περιφέρειας. Από την Περιφέρεια θέλουμε στήριξη στο βαθμό που είναι επιτρεπτός, να βγάλουμε το νησί από το αδιέξοδο των υποδομών, να το βγάλουμε από τον 19ο αιώνα και να το πάμε στον 21ο. Δεν ζητούμε υπερφίαλα πράγματα. Έχουμε ιεραρχήσει τις ανάγκες μας».

Από την πλευρά της Περιφέρειας, ο εδώ και μόλις δύο μήνες περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος, καθιστά σαφές πως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για κάθε δήμο και καταβάλλεται προσπάθεια διευκόλυνσης τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό πάντα στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος. Στη βάση αυτή δηλώνει πως ήδη διερευνά τη δυνατότητα περαιτέρω βοήθειας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Λάρισα: Ζημιές στα σχολεία λόγω παγετού – Σε συναγερμό ο δήμος για πιθανή επιδείνωση του καιρού

Το απόλυτο ψύχος και οι πολικές θερμοκρασίες που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες και στη Λάρισα, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημίες στα υδραυλικά συστήματα και τις σωληνώσεις, σε αρκετά σχολεία της πόλης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων & πολιτικής προστασίας του δήμου Λάρισας, Γιώργος Σούλτης, τόνισε πως «από το πρωί υδραυλικοί και τεχνίτες, με εντολή των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, επισκέπτονται όλα τα σχολεία με στόχο να αποκαταστήσουν τις ζημίες, όπου παρατηρούνται».

Να σημειωθεί πως ο δήμος Λάρισας, μετά την ενημέρωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την πιθανή επιδείνωση του καιρού, βρίσκεται σε συναγερμό. Για το λόγο αυτό, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη και υπηρεσιακών υπαλλήλων, ώστε να σχεδιαστούν οι κινήσεις για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων, αλλά και για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Ήδη, έχουν γίνει εσπευσμένα μαζικές παραγγελίες αλατιού για τις ανάγκες του δήμου Λάρισας, όπου αναμένεται να ξεπεράσει τους 100 τόνους.

Επίσης, σε ετοιμότητα λόγων των καιρικών φαινομένων βρίσκονται και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου. Όπως ανακοινώθηκε, ο Ξενώνας Αστέγων του δήμου Λαρισαίων και το Γ΄ και Ε΄ ΚΑΠΗ της πόλης, θα λειτουργούν καθημερινά για όσους αναζητούν ζεστασιά.

Κλειστά τα σχολεία

Να υπενθυμίσουμε τέλος, πως όλα τα σχολεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σε ολόκληρο το νομό, θα παραμείνουν κλειστά, αύριο, Τρίτη, μετά από απόφαση των δημάρχων, ενώ μόνο οι παιδικοί σταθμοί της Λάρισας θα λειτουργήσουν.

Κλειστά αύριο, τα σχολεία σε πολλές περιοχές 

Κλειστά σε αρκετές περιοχές της χώρας θα μείνουν και αύριο τα σχολεία. Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετούς δήμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από το Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώθηκε πως όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία και στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ενώ οι παιδικοί σταθμοί αντίθετα θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών.

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και οι παιδικοί σταθμοί έλαβε ο Δήμος Λαγκαδά, εξαιτίας των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στις εγκαταστάσεις των σχολείων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Καλαμαριά.

Στο Δήμο Φλώρινας τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν στις 9 και 10 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.

Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στους Δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Κοζάνη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Ξάνθη

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017. Τόσο η υφιστάμενη κατάσταση όσο και οι θερμοκρασίες, ανεξάρτητα από τον όγκο του χιονιού, που φτάνουν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου σε κατοικημένες περιοχές, δείχνουν ότι δε μπορεί να υπάρξει θεαματική μεταβολή των συνθηκών, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η αναστολή έναρξης των μαθημάτων για μία ακόμη ημέρα.Καστοριά Κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στις 9/1 και 10/1. Θήβα Λόγω του παγετού και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν από ώρα 10.00. 

Δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά του Αγίου Ευστρατίου, της Ικαρίας, της Λέσβου, της Λήμνου και της Σάμου.

Επίσης δεν θα λειτουργήσουν:

Στο νησί της Χίου, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού, Καρδάμυλων, Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών, Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Λιθίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού και Καρδάμυλων.

Στο νησί των Οινουσσών οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Ελασσόνα Με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου τα σχολεία όλων των βαθμίδων της επαρχίας Ελασσόνας θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 10/01/2017 κλειστά. Κορινθία Δήμος Βέλου Βόχας Θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βέλου Βόχας.

Κλειστά και αύριο Τρίτη (10 Ιανουαρίου) θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον Έβρο, όπως ανακοινώθηκε από τους δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης. 

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Άργους-Μυκηνών και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Πιερία Μετά από συνεννόηση των τριών Δημάρχων και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτρη Συριανίδη αποφασίστηκε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Νομού Πιερίας να μην λειτουργήσουν λόγου ψύχους και παγετού και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο σχολεία της Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Πατρέων, κλειστά θα μείνουν αύριο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Κάτω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και το 59ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται στην περιοχή της Βούντενης.

Επίσης, αύριο, λόγω της πρόβλεψης για δημιουργία παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας και στο 1ο το 2ο το 3ο και το 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter