Τέμπη: Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές πόλεις της χώρας (Photo/Video)

Τέμπη: Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές πόλεις της χώρας (Photo/Video)

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, με τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, όπου 57 επιβάτες βρήκαν φρικτό θάνατο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέλη φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, συλλόγων γυναικών, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μερικοί από αυτούς, κρατούν πανό στα χέρια τους και φωνάζουν συνθήματα κατά της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Η πορεία ξεκίνησε από το “πέταλο” της Αριστοτέλους, όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θα καταλήξει στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία, μέσω της οδού Αριστοτέλους και της Λεωφόρου Νίκης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας θα ακολουθήσουν ομιλίες.

Λάρισα

Νέα συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται στη Λάρισα, την οποία διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αρκετές συλλογικότητες και μαθητές των σχολείων.

Νεολαία και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το δυστύχημα στα Τέμπη, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, αλλά και προβάλλοντας αιτήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Η σημερινή διαδήλωση είναι συνέχεια της πολύ μεγάλης σε όγκο πορείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο της απεργίας, όπου μαθητές, νέοι και εργαζόμενοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για το δυστύχημα.

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, επανέλαβαν την απαίτηση όπως είπαν, της κοινωνίας, για απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι συγκεντρωμένοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, τόνισαν ότι δεν θα αφήσουν τις διαμαρτυρίες «για να μην ξεχαστεί η τραγωδία», έστειλαν μήνυμα κατά των ιδιωτικοποιήσεων ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή, στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Οι συγκεντρωμένοι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Χανιά

Με συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, φορέων φοιτητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε στα Χανιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς της πόλης και μετά από χαιρετισμούς των διοργανωτών, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας ακολούθησε μουσική εκδήλωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, από μέλη του παραρτήματος Χανίων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

Παράλληλα, οι διοργανωτές της κινητοποίησης κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter