Μαζική αντιπολεμική διαδήλωση Κούρδων κατά της τουρκικής επέμβασης στη Συρία (Photos+Video)

Μαζική αντιπολεμική διαδήλωση Κούρδων κατά της τουρκικής επέμβασης στη Συρία (Photos+Video)

Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση «ενάντια στην τουρκική κατοχή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία» από χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της Αθήνας.

Κουρδικές και τουρκικές οργανώσεις αλλά και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας πραγματοποιώντας πορεία από τα προπύλαια στην τουρκική πρεσβεία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών με τους υπολογισμούς να μιλούν για περισσότερους από 4.000 διαδηλωτές που με δυναμισμό και παλμό εναντιώθηκαν στην εισβολή της Τουρκία στη βόρεια Συρία φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα, όπως “ενάντια στην τουρκική κατοχή, να σταματήσει η γενοκτονία”, “αλληλεγγύη στη Ροζάβα”, “κοινός αγώνας των λαών” κ.α.

Στην πορεία, συμμετείχαν τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της μαρξιστικής λενινιστικής Αριστεράς (ΚΚΕ μ-λ, ΛΑΑΣ, Μ-Λ ΚΚΕ), οργανωμένα μπλοκ του ΝΑΡ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και αντιεξουσιαστές.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη με σημείο εκκίνησης την Καμάρα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα στη σημερινή διαδήλωση:

«Από την εγκαθίδρυση της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ήταν εξαιρετικά ασφαλή και δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ ένοπλες ενέργειες κατά της Τουρκίας. Στις πρόσφατες συνομιλίες -με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ- μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του τουρκικού κράτους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επέδειξαν την προθυμία τους να εργαστούν στην κατεύθυνση μιας διαρκούς ειρήνης.

Με την πρόσφατη δήλωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος D. Trump παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του τουρκικού κράτους. Η δήλωση αυτή καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους, με αποτέλεσμα μια περιοχή, η οποία μέχρι στιγμής υπήρξε όαση σταθερότητας και συνύπαρξης στη Συρία, να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας αιματηρής σύγκρουσης.

Ο Ερντογάν και το αυταρχικό καθεστώς του αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωτική δικτατορία, τον μιλιταρισμό και τη βίαιη δίωξη των μειονοτήτων, των Κούρδων και των συμμάχων τους στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Περισσότεροι από 11.000 άνδρες και γυναίκες από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερώσουν την περιοχή από την ISIS, να προστατεύσουν τους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και να τους προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον και περισσότεροι από 22.000 τραυματίστηκαν σε αυτόν τον αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος προστατεύτηκε από τη βιαιότητα της ISIS.

Μια εισβολή στην περιοχή από τις τουρκικές δυνάμεις θα δημιουργήσει συνθήκες υπό τις οποίες η ISIS μπορεί να αναβιώσει και να διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να γίνει ξανά απειλή για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τον κόσμο, προκαλώντας το θάνατο και την καταστροφή και εξωθώντας εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.

Ως εκ τούτου, καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή και την επαπειλούμενη εθνοκάθαρση εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, στις 12 Οκτωβρίου 2019.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter