Μαζική πορεία φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της αστυνομικής βίας στα πανεπιστήμια (Photos -Video)

Μαζική πορεία φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της αστυνομικής βίας στα πανεπιστήμια (Photos -Video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική πορεία συμπαράστασης φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους 31 συλληφθέντες της Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Χιλιάδες φοιτητές δίνουν δυναμικό παρόν στους δρόμους κατά της αστυνομοκρατίας που προωθεί η κυβέρνηση μετά και την αστυνομική εισβολή της Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και οι φοιτητές κινούνται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη στα Δικαστήρια.

Διαβάστε επίσηςΘεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες κατά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών

Στο μεταξύ, οι συλληφθέντες σε κείμενο τους αναφέρουν – μεταξύ άλλων- «κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο υπόγειο της ΓΑΔΘ, δεν μας επιτρεπόταν επικοινωνία με τους δικηγόρους, αρνούνταν να μας ενημερώσουν για την ύπαρξη ή μη κατηγοριών. Έπειτα από 6 ώρες παραμονής στο υπόγειο της ΓΑΔΘ ήρθαμε σε τελική επαφή με τους δικηγόρους. Οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι και στους ίδιους δεν επιτρέπονταν η είσοδος και η επικοινωνία μαζί μας».

Οι 31 συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί στον Εισαγγελέα. Οι συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι φοιτητές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.



Την ίδια ώρα, φοιτητές κινητοποιούνται και στην Αθήνα, συμπαραστεκόμενοι στους συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης και με τα ίδια αιτήματα κατά του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, κυριαρχούν συνθήματα όπως «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία».




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter