Μαζική προσέλευση και ουρές στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ- Μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 140.000 άτομα

Μαζική προσέλευση και ουρές στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ- Μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 140.000 άτομα

Οι πρώτες στατιστικές προσεγγίσεις για την εσωκομματική αναμέτρηση της 5ης Δεκεμβρίου 2021 στο Κίνημα Αλλαγής ξεκίνησαν από το ρυθμό προσέλευσης ψηφοφόρων στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ! «Οι ουρές από κόσμο σε εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα δίνουν εικόνα μαζικής συμμετοχής», επισημαίνουν στο Documentonews.gr κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη έχουν από ημέρες προβάλει ως μείζον στοιχείο τον αριθμό των εκλογέων που θα αναδείξουν τον πρόεδρο του Κινήματος αλλαγής μεταξύ των έξι διεκδικητών (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης). Περισσότεροι από 140.000 μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής είχαν ψηφίσει, μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Νωρίτερα, γύρω στη 1 το μεσημέρι, με βάση τον αριθμό των εκλογέων που είχαν ψηφίσει, η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) είχε υπολογίσει ότι ο ρυθμός της προσέλευσης των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές κάλπες αντιστοιχούσε σε περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό.

Στην Αυστραλία η ψηφοφορία είχε ολοκληρωθεί στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας . Στην Ελλάδα τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 7 το πρωί ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες άνοιξαν μία ή δύο ώρες ύστερα από την έναρξη της ψηφοφορίας στη χώρα μας. Στην Αμερική η ψηφοφορία άρχισε μετά τη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Ο προγραμματισμός είναι οι κάλπες να «κλείσουν» στις επτά το απόγευμα, αλλά, όπως έχουμε αναφέρει (https://www.documentonews.gr/article/ena-psifodeltio-gia-exi-enas-stayros-gia-ta-skiptra-sto-kinal/), αν χρειαστεί (π.χ. λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου) θα παραταθεί η ψηφοφορία. Λίγη ώρα πριν από τις δυο το μεσημέρι της Κυριακής, η αρμόδια για την εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ ενημέρωσε ότι, «λόγω της μεγάλης προσέλευσης, αν χρειαστεί, θα δοθεί παράταση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter