Μαζικός ξεσηκωμός την Πέμπτη ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα

Μαζικός ξεσηκωμός την Πέμπτη ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα

Σε απεργιακό «πυρετό» θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Χιλιάδες εργαζόμενοι, μέλη εργατικών συνδικάτων, κομμάτων και συλλογικοτήτων, άνεργοι, φοιτητές, νέοι και νέες, κατεβαίνουν στους δρόμους της Αθήνας αλλά και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας προκειμένου να βάλουν «φρένο» στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επικράτηση του εργασιακού Μεσαίωνα, μέσα από το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που καταλύει θεμελιώδη κεκτημένα και νομιμοποιεί τις συνθήκες ζούγκλας εις βάρος των εργαζομένων.

Όσον αφορά την Αθήνα, το κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου αφορά την πλατεία Κλαυθμώνος στις 11, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στις 10 στα Προπύλαια.

«Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους ανάπτυξη δεν γίνεται», είναι το σύνθημα της ΓΣΕΕ που προειδοποιεί πως εάν εφαρμοστούν τα νομοθετήματα του εργασιακού νομοσχεδίου «θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία». Η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμά της επισημαίνει ότι το αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας», καθώς «νομιμοποιεί τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια με τα 10ωρα, τα 14ωρα και τα 4ώρα ωράρια εργασίας, με μοναδικό στόχο τα επιπλέον κέρδη για τις επιχειρήσεις».

«Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!», τονίζει το κάλεσμά του ΠΑΜΕ.

Χειρόφρενο στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς – 9 με 9 τα λεωφορεία

Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, αλλά και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα τραβήξουν χειρόφρενο καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης 10 Ιουνίου, καθώς το σωματείο εργαζομένων ΣΤΑΣΥ ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου.

«Τα σωματεία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ώρου, στην υπονόμευση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας», επισημαίνει η ΣΤΑΣΥ.

Αντίθετα, τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ούτως ώστε να διευκολύνουν τις μετακινήσεις όσων θέλουν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη τα ΜΜΜ

Παράλληλα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς παρά το γεγονός πως το Πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών σε 13 σωματεία, εν τούτοις οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, ανεξαρτήτου αποφάσεως. Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν κηρύξει και οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, η ΕΣΗΕΑ κήρυξε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, με τους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης να απεργούν από τις 05:30 το πρωί της Πέμπτης έως τις 05:30 το πρωί της Παρασκευής.

«Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου», επισημαίνεται στο σχετικό κάλεσμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter