Με 12 γυναίκες στη μάχη για την προεδρία του ΔΣΑ ο Μαντάς

Με 12 γυναίκες στη μάχη για την προεδρία του ΔΣΑ ο Μαντάς

Αέρας νίκης για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΑ, Θεόδωρο Μαντά, η θερμή ανταπόκριση που είχε στον δικηγορικό κόσμο η κεντρική εκδήλωση του στο Μουσείο Μπενάκη, κατά την οποία παρουσίασε τις βασικές θέσεις και τους υποψηφίους του συνδυασμού του “Παρίσταμαι Υπέρ”.

Υπερκομματικός και πολυσυλλεκτικός ο πολύ γνωστός ποινικολόγος, κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με τα “24 παρίσταμαι υπέρ”, στα οποία συμπυκνώνονται οι προτάσεις του για την επόμενη ημέρα του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, όσο και με τα πρόσωπα τα οποία τον πλαισιώνουν στην μάχη του για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του δικηγορικού κόσμου και την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν την καθημερινότητα αυτών των μάχιμων συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.

Ευχάριστη έκπληξη του ψηφοδελτίου του Θεόδωρου Μαντά, είναι το έντονο άρωμα γυναίκας του ψηφοδελτίου του, κάτι που σηματοδοτεί την έμπρακτη στήριξη και αναγνώριση του υποψηφίου προέδρου του ΔΣΑ στις ικανότητες των γυναικών συναδέλφων του , οι οποίες καταφέρνουν σε ένα απαιτητικό και εξοντωτικό επάγγελμα να ανταπεξέρχονται με επιτυχία όχι μόνο στο λειτούργημα του δικηγόρου αλλά και σε αυτό της συζύγου και της μητέρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι 12 από τους 24 υποψηφίους του συνδυασμού του κ. Μαντά είναι μάχιμες δικηγορίνες οι οποίες διακρίνονται για το ήθος ,την επιστημοσύνη και την επαγγελματική τους πορεία.

Άξιοι αναφοράς βέβαια είναι και οι 12 άνδρες υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Μαντά, νέοι αλλά και πιο έμπειροι δικηγόροι, που στόχο έχουν να ξαναφέρουν το δικηγορικό επάγγελμα στη θέση που πραγματικά του αξίζει.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των 24 υποψηφίων του διακεκριμένου ποινικολόγου είναι και δύο πρώην καταξιωμένοι δικαστές , ένας άντρας και μια γυναίκα , με περγαμηνές από το χώρο της Διοικητικής και της Ποινικής δικαιοσύνης.

“Συντασσόμαστε μαζί του όχι μόνο γιατί το αξίζει και το θέλει αλλά και γιατί το μπορεί”, επισήμαναν-μεταξύ άλλων, στις αναφορές τους για το πρόσωπο του επικεφαλής του συνδυασμού “Παρίσταμαι Υπέρ”, οι υποψήφιοι σύμβουλοι .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού του Θεόδωρου Μαντά,ανάμεσα στις προτεραιότητες του για την επόμενη ημέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, είναι :

Η κατοχύρωση ελάχιστης αμοιβής (πλέον εξόδων και οδοιπορικών) για ασκούμενους νέους δικηγόρους και συνεργάτες, 

Η εκλογίκευση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας με διεύρυνση εκπιπτέων δαπανών και αύξηση ορίου απαλλαγής από ΦΠΑ στα 25.000 ευρώ, 

Η αύξηση των γραμματίων προείσπραξης, ιδίως στα κατώτερα δικαστήρια, προκειμένου να υπάρξει κατοχύρωση μιας ελάχιστης αξιοπρεπούς αμοιβής ανά δικηγορική πράξη, 

Η μείωση παραβόλων ειδικά στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και σε εφέσεις κάθε δικαιοδοσίας που καθιστούν απαγορευτική την πρόσβαση του πολίτη στα Δικαστήρια,

Η άμεση και ηλεκτρονική πρόσβαση στα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΔΣΑ, και πολλά άλλα μέτρα που είναι μαχητά και εφαρμόσιμα υπέρ του δικηγόρου, του Πολίτη, της ίδιας της Δικαιοσύνης.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter