Με 14 ονόματα κυκλοφορούσε ο Αμρι στην Γερμανία!

Με 14 ονόματα κυκλοφορούσε ο Αμρι στην Γερμανία!

Ο Τυνήσιος που σκότωσε 12 ανθρώπους τον περασμένο μήνα παρασύροντάς τους με το φορτηγό που οδηγούσε σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου έζησε με τουλάχιστον 14 διαφορετικά ονόματα στην Γερμανία, έγινε γνωστό σήμερα από έναν περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή, μια μαρτυρία που εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τα κενά στον τομέα της ασφάλειας.

Ο Άνις Άμρι, τον οποίον πυροβόλησε και σκότωσε η ιταλική αστυνομία στο Μιλάνο την 23η Δεκεμβρίου, είχε βρεθεί στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών ως ενδεχόμενη απειλή στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW) τον Φεβρουάριο του 2016, περίπου έξι μήνες μετά την άφιξή του στην χώρα και την κατάθεση αιτήματος χορήγησης ασύλου.

«Ενήργησε με συνωμοτικό τρόπο και χρησιμοποίησε διαφορετικά ονόματα» δήλωσε ο Ντίτερ Σούερμαν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κατά την διάρκεια ενημέρωσης στο τοπικό κοινοβούλιο.

Ο 24χρονος είχε μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Βερολίνου, όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών επίσης τον είχαν καταχωρήσει μεταξύ των προσώπων που θεωρούνταν πιθανή απειλή.

Ωστόσο υπήρξε μια κοινή αποδοχή μεταξύ των αξιωματούχων των αρχών ασφαλείας ότι εκείνος δεν έθετε συγκεκριμένη απειλή, συμπλήρωσε ο Σούερμαν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter