Με 288 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Με 288 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Από τους 296 βουλευτές που παρίσταντο στη διαδικασία, οι 288 ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, με επτά βουλευτές να ψηφίζουν «όχι» και ένας «παρών».

Υπέρ επί της αρχής ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη (ΜέΡΑ 25) να είναι το μοναδικό που καταψήφισε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων. 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν δίστασε να στηλιτεύσει τη συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα του κοινοβουλίου λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Λυπάμαι που σε μια ιστορική ομιλία όπως την χαρακτήρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν βρίσκει το χρόνο να κάτσει να ακούσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ στη συνέχεια έθεσε την εξής ρητορική ερώτηση προς την κυβέρνηση: «Όλα τα προηγούμενα 40 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε και δεν μπορούσε να γίνει πράξη η ψήφος για τους Έλληνες του Εξωτερικού;», απαντώντας στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα ζήτημα (σ.σ ψήφος αποδήμων) το οποίο ήταν ανεπίλυτο επί τέσσερις δεκαετίες.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ιστορική τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς καταργείται το «θεσμικό ανάχωμα» μεταξύ των απόδημων και των πολιτών της Ελλάδας και: «Δίνεται σάρκα και οστά στην πρόσφατη ενισχυμένη συνταγματική κατοχύρωση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους».

Διαβάστε επίσης:

Και στη Βουλή αποφεύγει τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης;

Περαιτέρω υποχώρηση Θεοδωρικάκου για την ψήφο των αποδήμων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter