Με άδεια υπουργικά έδρανα η ΝΔ παραπέμπει τον Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο

Με άδεια υπουργικά έδρανα η ΝΔ παραπέμπει τον Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο

Με απούσα την κυβέρνηση, η πλειοψηφία δρομολογεί στην Ολομέλεια της Βουλής την υπερψήφιση του πορίσματός της στην Προανακριτική προκειμένου να παραπεμφθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο με φόντο τη «σκευωρία Novartis» αλλά και τις υπόλοιπες υποθέσεις που αλέστηκαν από το μύλο της Επιτροπής.

Απωθητική είναι για άλλη μια φορά η εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τα συμπεράσματα και τα πεπραγμένα της Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία -κατά κοινή παραδοχή- αποτελεί ένα κοινοβουλευτικό εγχείρημα υπό την πλήρη καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια, ο πρώην πρωθυπουργός προτίμησε την «τεθλασμένη οδό», μη δίνοντας το «παρών» στην Επιτροπή για να απαντήσει σε σχέση με τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην παρέμβασή του για τη λήξη της αντιδικίας Μιωνή – Φιλιππάκη το 2013.

Με πρόφαση το σεβασμό του Συντάγματος και της διάκρισης των εξουσιών, ο πρωθυπουργός επιλέγει να δραπετεύσει μπροστά στην πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την κορύφωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που κίνησαν 30 βουλευτές του κόμματός του και η οποία καταλήγει σε μια ιστορική στιγμή. Εν προκειμένω, στην παραπομπή ενός πρώην υπουργού Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο. Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει ο πρωθυπουργός και στη συζήτηση για τη συγκρότηση της Επιτροπής αλλά και για τη διερεύνηση του κατηγορητηρίου εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Μόνο ο Άδωνης Γεωργιάδης, λόγω της διερεύνησης των πεπραγμένων του για το σκάνδαλο Novartis, θα πάρει το λόγο στην Ολομέλεια, κάτι που επισήμανε στην αρχή της διαδικασίας. Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, δήλωσε ότι το κόμμα του θα απέχει από τη συζήτηση για την άσκηση δίωξης εναντίον του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης. Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των βουλευτών ο εντοπισμός των σάπιων μήλων μέσα στο πολιτικό προσωπικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter