Με αεροδιακομιδή 7χρονο αγόρι στo «Αγλαΐα Κυριακού» – ΜΕΘ παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Με αεροδιακομιδή 7χρονο αγόρι στo «Αγλαΐα Κυριακού» – ΜΕΘ παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Η επείγουσα αεροδιακομιδή ενός 7χρονου αγοριού από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων σε ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού», αναδεικνύει τη σοβαρότητα της έλλειψης ΜΕΘ παίδων στα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το βράδυ του Σαββάτου χρειάστηκε επείγουσα μεταφορά 7χρονου αγοριού από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έπειτα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη από πτώση από ποδήλατο. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να βγει σήμερα από τη ΜΕΘ και να συνεχίσει τη νοσηλεία σε κλινική του νοσοκομείου. Παρότι το νοσοκομείο Ιωαννίνων διαθέτει κλίνη ΜΕΘ παίδων αυτή δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα όλα τα περιστατικά που χρήζουν μονάδα εντατικής θεραπείας να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία εκτός νομού.

Άλλωστε, οι μόνες κλίνες ΜΕΘ παίδων που λειτουργούν στην επικράτεια είναι οχτώ κλίνες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που εξυπηρετεί όλη τη Βόρειο Ελλάδα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, στο Πανεπιστημιακό Πατρών και στο στάδιο της υλοποίησης στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, η οποία ακόμη δεν λειτουργεί.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στην επικινδυνότητα των αεροδιακομιδών για τους ίδιους τους μικρούς ασθενείς αλλά και για την ταλαιπωρία και τα έξοδα που επωμίζονται οι γονείς. Αναδεικνύοντας όλα τα παραπάνω η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει την ανάγκη να αναπτυχθούν ΜΕΘ παίδων σε όλα τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας αλλά και να ενισχυθούν με προσωπικό οι ανεπτυγμένες ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ που βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου:

Η ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ 7ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΟ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Προχθές 25/5/2024 στις 10 το βράδυ μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή 7χρονο αγόρι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στη ΜΕΘ του ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΎ με σοβαρό τραυματισμό που προκλήθηκε από πτώση από ποδήλατο. Η διακομιδή του παιδιού στην Αττική έγινε επειδή στην Ήπειρο δεν λειτουργεί ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ παρ ότι διαθέτει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Το παιδί είναι καλά αναμένεται να βγει σήμερα από τη ΜΕΘ και να συνεχίσει τη νοσηλεία σε κλινική του νοσοκομείου. Άλλη μία όμως αεροδιακομιδή παιδιού που αναδεικνύει τη διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ στα περιφερειακά νοσοκομεία με μεγάλη επικινδυνότητα για τα παιδιά και πολλά έξοδα για τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους.

Έχουμε τραγικά συμβάντα με παιδιά που διακομίζονται. ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ έχουμε στην Αττική στα τρία παιδιατρικά και το ΑΤΤΙΚΟΝ, στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 8 κλίνες που εξυπηρετεί όλη τη Βόρειο Ελλάδα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, στο Πανεπιστημιακό Πατρών και στο στάδιο της υλοποίησης στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας η οποία ακόμη δεν λειτουργεί.

Συχνά απαιτούνται διακομιδές παιδιών σε μεγάλες αποστάσεις. Θα πρέπει σε όλα τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας να αναπτυχθούν ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ. Να ενισχυθούν με προσωπικό οι ανεπτυγμένες ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ που βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter