Με αφορμή την υπόθεση Φλώρου: Τα αμαρτήματα της Δεξιάς στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με αφορμή την υπόθεση Φλώρου: Τα αμαρτήματα της Δεξιάς στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αχ αυτή η Δεξιά, δεν ορρωδεί προ ουδενός κυρίως όταν πρόκειται για τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς τις θεωρεί «δικό» της χώρο καθώς ανέκαθεν τις αντιμετωπίζει ως ιδιοκτησία της, είτε βρίσκεται στην εξουσία, είτε στην αντιπολίτευση.

«Το στράτευμα είναι δικό μας γήπεδο» είχε δηλώσει ο στρατηγός Νίκος Γρυλάκης πριν 30 χρόνια ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και με την «λογική» αυτή η Δεξιά κινείται έως και σήμερα.

Απόδειξη περίτρανη η χτεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ με την παράταση της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ.

Το μήνυμα σαφέστατο: « Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι “δικές” μας και κάνουμε ότι θέλουμε σε αυτές και σε κανέναν δεν δίνουμε λογαριασμό».

Η Δεξιά λειτουργεί ως να είναι αποκλειστικά δική της υπόθεση το στράτευμα. Αγνοεί νόμους, παρακάμπτει διαδικασίες, καταστρατηγεί Ηθικές Αξίες που διαχρονικά διέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε όλες τις Χώρες με Δημοκρατικό πολίτευμα.

Όταν η Δεξιά παίζει με τα όπλα

Η Δεξιά όταν είναι στην εξουσία προβαίνει σε αμυντικές προμήθειες με αδιαφανείς διαδικασίες παρακάμπτοντας την νομοθεσία και τις διαδικασίες περί προμηθειών. Την τελευταία διετία (2020-2022) έκανε αγορές όπλων 7 δις με συνοπτικές διαδικασίες και απευθείας αναθέσεις και λογαριασμό δεν έδωσε σε κανέναν.

Η Δεξιά όταν είναι στην αντιπολίτευση καταφεύγει στην σκανδαλολογία και βγάζει «άχρηστο» και «ακριβό» ότι οπλικό σύστημα προμηθεύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά από εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών, έρευνα αγοράς και διενέργεια διεθνών διαγωνιστικών διαδικασιών. Η Δεξιά ήταν αυτή που είχε βγάλει «τυφλά» τα Μιράζ του Αντρέα, «σαπάκια» τα Ρωσικά αντιαεροπορικά του Άκη, τα «στραβά» τα υποβρύχια του Σημίτη, «ακατάλληλα» τα Ρ-3 του Τσίπρα.

Δεξιά – «Ηθική & Τάξη»

Η Δεξιά είναι αυτή που διαρρηγνύει τα ιμάτια της για την «Ηθική & Τάξη» στο στράτευμα αλλά όταν έρχεται η ίδια στην εξουσία είτε την κάνει «λάστιχο» είτε την καταπατάει! Το απέδειξε χτες περίτρανα. Ως κυβέρνηση παρακολουθεί επισήμως έναν στρατιωτικό ηγέτη διότι υποτίθεται έχουν φτάσει «ψύλλοι» στα αφτιά της και όταν τα ευρήματα της παρακολούθησης είναι αποκαρδιωτικά και αυτά δημοσιοποιούνται, εκείνη αντί να δράσει με την κοινή λογική, θυσιάζει και την «Ηθική» και την «Τάξη» στον βωμό του μικροκομματικού συμφέροντος.

Το ΚΥΣΕΑ χτες κατήργησε το Δόγμα περί «Ηθικής και Τάξης» στο στράτευμα πάνω στο οποίο στηρίζονται όλοι οι στρατοί του προηγμένου κόσμου.

Με ευθύνη της Δεξιάς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τον επόμενο χρόνο θα πορευτούν μ´ έναν ηγήτορα που εκτός από την «πουλάδα» στο στήθος θα έχει και τη «γίδα» στην πλάτη. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο πικρή και οδυνηρή και αν είναι. Την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση της Δεξιάς που θεωρεί δικό της «γήπεδο» το στράτευμα και παίζει μπάλα όπως εκείνη θέλει με όρους μικροκομματικού και όχι εθνικού συμφέροντος.

Πηγή: ieidiseis.gr 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter