Με αιχμές κατά Μητσοτάκη παραιτήθηκε η γ.γ. Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα

Με αιχμές κατά Μητσοτάκη παραιτήθηκε η γ.γ. Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον της κυβέρνησης υπέβαλλε την παραίτησή της η γ.γ. η Ισότητας των Φύλων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «στενεύουν τα όρια των πολιτικών ισότητας».

Η Φωτεινή Κούβελα σημειώνει, μεταξύ άλλων: « Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων που από τη φύση της αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας, όλα τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς και υπό αυτή την έννοια υποβαθμίζει τον αρμόδιο κυβερνητικό φορέα για θέματα ισότητας.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Κούβελα:

«Τελευταία ημέρα σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Δύσκολη ώρα. Αποχαιρετισμός με μεγάλη συγκίνηση με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της ΓΓΙΦ και τις συνεργάτιδες και συνεργάτες του γραφείου μου (μετακλητές/τους) που δύσκολα ξεχώριζαν οι μεν απο τους δε. ‘Ολες και όλοι μαζί δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και μέσα απο μια εποικοδομητιική συνεργασία, αναβαθμίσαμε τη ΓΓΙΦ, την εργασία των εργαζομένων που αξίζουν πολλά και πράξαμε ένα σημαντικό έργο για το οποίο έχουμε την καλή μαρτυρία τόσο στην πατρίδα μας όσο και στο ευρωπαικό και διεθνές περιβάλλον.Είμαι περήφανη για όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, τους ευχαριστώ θερμά, τους εύχομαι τα καλύτερα και τους υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα τους σε καθε δυσκολία. Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ απο το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολτικών ισότητας των φύλων που απο τη φύση της αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας, όλα τα υπουργεία και τους αρμόδους φορείς και υπό αυτή την έννοια υποβαθμίζει τον αρμόδιο κυβερνητικό φορέα για θέματα ισότητας. Το ίδιο έπραξε και για το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία των εξελίξεων με την οπτική της προοδευτικής φεμινιστικής πολιτικής και δε θα αφήσουμε να χαθεί και να υποβαθμιστεί όλο αυτό το έργο που σε συνθήκες δύσκολες κατορθώσαμε όπως και η ίδια η ΓΓΙΦ με τις εργαζόμενες και τους εργαζομενους σε αυτήν.

Μετά την παράδοση -παραλαβή του νέου Υπουργού, υπέβαλα την παραίτηση μου απο τη θέση της ΓΓΙΦ στον πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών .»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter