Με ακροδεξιά επιχειρήματα ο Μητσοτάκης υπερασπίστηκε το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Με ακροδεξιά επιχειρήματα ο Μητσοτάκης υπερασπίστηκε το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Υπονοούμενα για εξεταστική επιτροπή εναντίον του Αλέξη Τσίπρα από τον πρωθυπουργό.

Σε μια ακραία δεξιά ομιλία αναλώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το χουντικής κοπής νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων που κατέβασε ο εκ μεταγραφής τέως πασόκος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα στην τριτολογία του άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει εξεταστική επιτροπή και για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί Μιωνή και Καλογρίτσα.

Έριξε την ευθύνη για τον βανδαλισμό του μνημείου της Marfin κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει κανένα στοιχείο υποστηρίζοντας ότι υποθάλπει την τυφλή βία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «προχθές κάποιοι βανδάλισαν σημεία της Αθήνας. Βανδάλισαν και το μνημείο για τους συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στην Marfin. Αφαιρώντας μάλιστα, από τη λιτή πλάκα, και τον θυρεό της ελληνικής Δημοκρατίας. Τα λόγια περιττεύουν. Όχι γιατί κάποιοι λίγοι επιμένουν να μισούν την οργανωμένη Πολιτεία, όσο γιατί ουσιαστικά μισούν τους ίδιους τους συμπολίτες τους, τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Αλλά και όσους την τιμούν και μαζί τους όλους όσοι διεκδικούν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο δημόσιο χώρο. Με άλλα λόγια μισούν την ίδια την κοινωνία και περιφρονούν προκλητικά τους κανόνες που διέπουν την οργάνωσή της. Ας μην φοβόμαστε τις λέξεις. Αυτή η πρακτική της τυφλής βίας, της άκριτης έχθρας, της άκρατης καταστροφής λέγεται φασισμός. Και όμως τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται κάθε τόσο στο όνομα του δημοκρατικού δικαιώματος στη διαδήλωση».

Προσπάθησε να στηρίξει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην επίθεση που δεχόταν από την εκτός ΚΙΝΑΛ δημοκρατική αντιπολίτευση καθώς στόχος του φασίζουσας νοοτροπίας νομοσχεδίου είναι να αποτρέψει οποιαδήποτε διαμαρτυρία για τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνησή του και μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων που έρχεται.

Για να υποστηρίξει τις απόψεις του για το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει μετά την μεταπολίτευση έκανε πάλι αναφορά σε καταπάτηση των θεσμών από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας «επιστρέφω τη θρασύτατη κριτική περί αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων από εκείνους που αποδόμησαν συστηματικά τους θεσμούς. Ας μην μιλούν για σχέδια καταστολής στους δρόμους όταν έχει αποδειχτεί ότι εξύφαναν μηχανορραφίες στα υπόγεια των μαγαζιών τους».

Σ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter