Με ακροδεξιά «προεκλογική» ρητορική απαντά η κυβέρνηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία

Με ακροδεξιά «προεκλογική» ρητορική απαντά η κυβέρνηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία

Πλήρης σύγχυση επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ενώ μερικοί ξεχνούν πως έγιναν κυβέρνηση και ταυτόχρονα ακόμα και τα Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στη ΝΔ μεταδίδουν τα έκτροπα των ΜΑΤ.

Ίσως με τον φόβο των ενδιάμεσων εκλογών προσπαθούν να θερμάνουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο αναμασώντας τις προεκλογικές ρητορείες αρνούμενοι να παράξουν ουσιαστική πολιτική και να απαντήσουν έμπρακτα στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μπορεί και απλά πως μέσα από τη βία, πέραν του φόβου, προσπαθούν να κρύψουν τη νέα διαφθορά και τη νέα διαπλοκή. 

Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ούτε στην περίπτωση Διαματάρη έβλεπε πρόβλημα απαντά στα σοβαρά ερωτήματα του Αλέξη Τσίπρα με ατάκες πεζοδρομίου και ανυπαρξία επιχειρημάτων.

Στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που μετά τις σοβαρές καταγγελίες έθετε σοβαρά ερωτήματα για τη δράση της αστυνομίας, ο κ. Πέτσας θυμήθηκε τη Marfin, τα πανεπιστήμια, τη δράση κουκουλοφόρων και ό,τι είναι πρόσφορο στην ακροδεξιά ρητορική, απλά για να αποφύγει την απάντηση που ενδεχομένως δεν θα ήταν άλλη από την ανάληψη ευθυνών και τις παραιτήσεις.

Έγραφε ο κ. Αλέξης Τσίπρας:

«Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, τις φωτογραφίες και το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την απρόκλητη κακοποίηση του σκηνοθέτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι, θα περίμενα έστω κι ετεροχρονισμένα να βρει μια λέξη καταδίκης ο κ. Μητσοτάκης. Αντί όμως καταδίκης ή συγγνώμης, μόνο απύθμενο θράσος από τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Το ύφος της εξουσίας προδίδει και το ήθος της διακυβέρνησης.

Ντροπή…»

Αντί απάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έθεσε ερωτήματα για την υποτιθέμενη έλλειψη πολιτική βούλησης του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη δράση των κουκουλοφόρων, αντιεξουσιαστών και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η ατζέντα Σαμαρά – Βορίδη – Γεωργιάδη.

Αντί να απαντήσει στις συγκεκριμένες καταγγελίες για χρήση πλαστικών σφαιρών, καταπάτηση οικογενειακού ασύλου, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Στέλιος Πέτσας καταλήγει:

«Η κοινωνία ζητά να τελειώσει η ανοχή στη βία και στην ανομία. Και η Κυβέρνηση, πάντα στο πλαίσιο του νόμου, σταθερά και μεθοδικά, όπως δεσμεύτηκε, κάνει πράξη αυτή την απαίτηση».

Μόνον που η κοινωνία κύριε Πέτσα δεν θέλει ένοπλους αστυνομικούς να μπαίνουν στα σπίτια φιλήσυχων πολιτών και να τους τσακίζει στο ξύλο…

Διαβάστε επίσης: Χαρίτσης: Ο κ. Πέτσας αντί να ζητήσει συγγνώμη καταφεύγει στο ψέμα

Ο Στέλιος Πέτσας απευθύνει τα εξής ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα:

«- Από πότε επιχειρήσεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, είναι καταδικαστέες;

– Πότε καταδικάσατε τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων, ολόκληρων γειτονιών;

– Πότε καταδικάσατε τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές, ακόμη και τους εμπρησμούς, δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών;

– Πότε καταδικάσατε τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών;

– Πότε καταδικάσατε τη δολοφονία τριών συμπολιτών μας και ενός αγέννητου μωρού στον εμπρησμό της Marfin;

– Έως πότε θα ρωτάτε “και τι κακό έχουν οι μολότοφ;”».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτει: «Όσο σιωπάτε, κρατάτε πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία. Η κοινωνία ζητά να τελειώσει η ανοχή στη βία και στην ανομία. Και η Κυβέρνηση, πάντα στο πλαίσιο του νόμου, σταθερά και μεθοδικά, όπως δεσμεύτηκε, κάνει πράξη αυτή την απαίτηση».

Διαβάστε επίσης: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη του σκηνοθέτη στο Κουκάκι (Audio)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter