Με άνδρες ασφαλείας και αστυνομικούς ο Γιάννης Στουρνάρας στο Πλημμελειοδικείο

Με άνδρες ασφαλείας και αστυνομικούς ο Γιάννης Στουρνάρας στο Πλημμελειοδικείο

Υψηλές παρουσίες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. 

Συνοδευόμενος από τους άνδρες της ασφαλείας του που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο αλλά και από ακόμα δύο αστυνομικούς που επέβαιναν σε μηχανή, ο Διοικητής τη Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προσήλθε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας που συνεδριάζει σε προκάτ αίθουσα.

Ο λόγος της εντυπωσιακής παρουσίας του στα Δικαστήρια ήταν για να παραστεί σε δίκη εναντίον του συνδικαλιστή δημοσιογράφου, Γιώργου Φιλιππάκη.

Τελικά όμως ο κ. Στουρνάρας αποχώρησε άπραγος καθώς η δίκη δεν υπήρχε όπως αποδείχτηκε περίπτωση να πραγματοποιηθεί.

Η ποινική δίωξη, που είχε ασκηθεί σε βάρος του Γ. Φιλιππάκη για ανάρτηση του στο Facebook που είχε προκαλέσει την μήνυση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν ίσχυε πλέον λόγω αλλαγής στη σχετική διάταξη του νόμου. Σε βάρος του δημοσιογράφου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για πρόκληση για την τέλεση εγκλήματος, για παραβίαση δηλαδή του άρθρου 186 ΠΚ παρ.1 που με την τροποποίηση του στον νέο Ποινικό Κώδικα απαιτεί πλέον «υπόσχεση αμοιβής», εξέλιξη για την οποία όπως φάνηκε ο κος Στουρνάρας δεν ήταν ενήμερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Φιλιππάκης είχε αναρτήσει στο Facebook σχόλιο γα τον Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τότε (το 2017) την επίθεση εις βάρος του Λουκά Παπαδήμου. Μεταξύ άλλων, στην επίμαχη ανάρτηση έγραφε ότι «δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα», προκαλώντας την αντίδραση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό,τις διωκτικές αρχές και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ακροαματική διαδικασία σήμερα ήταν λίγων μόλις λεπτών, διάστημα ικανό για να προκληθεί μια μικρή ένταση.

Κι αυτό γιατί ο ο Γιάγκος Λαμπίρης, συνήγορος του κ. Φιλιππάκη, ευλόγως αντέδρασε όταν ο δικηγόρος του κ. Στουρνάρα ενώ δεν νομιμοποιούτο για να λάβει το λόγο (δεν υπήρξε παράσταση πολιτικής αγωγής) επιχείρησε να μιλήσει σχετικά με το περιεχόμενο της επίμαχης ανάρτησης.

Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες ο Γιώργος Φιλιππακης κηρύχτηκε αθώος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter