Με ανοιξιάτικο καιρό μπαίνει ο Δεκέμβριος – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα Χριστούγεννα (Video)

Με ανοιξιάτικο καιρό μπαίνει ο Δεκέμβριος – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα Χριστούγεννα (Video)

Ο Δεκέμβριος μπαίνει την Παρασκευή, αλλά ο καιρός κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα αναμένονται θερμές αέριες μάζες από τα νότια, οι οποία θα οδηγήσουν σε άνοδο της θερμοκρασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο υδράργυρος θα κάνει νέο «άλμα» στους 22 με 23 βαθμούς. Παράλληλα, δεν θα λείπουν οι βροχές αλλά και η αφρικανική σκόνη.

Όσον αφορά τον καιρό των Χριστουγέννων, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε στο Open TV ότι είναι νωρίς για ασφαλή πρόγνωση. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων δείχνουν ότι ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων θα είναι ήπιος.

«Ο καιρός φαίνεται να είναι ήπιος ο καιρός θερμοκρασιακά. Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε τα σκληρά κρύα, όπως συνήθως όταν φτάνουμε προς το τέλος του Δεκεμβρίου και κρυώνει ο καιρός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του Open.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη

Άστατος αναμένεται την Πέμπτη ο καιρός. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια τους 20 με 21 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Βροχές στα ανατολικά, μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter