Με αντιδεξιό χρώμα η 3η Σεπτέμβρη του Νίκου Ανδρουλάκη

Με αντιδεξιό χρώμα η 3η Σεπτέμβρη του Νίκου Ανδρουλάκη

Στη σκιά των αποκαλύψεων για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γιορτάζει την 48η επέτειο από την ιδρυτική διακήρυξη του  Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που είχε παρουσιαστεί  στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η Χαριλάου Τρικούπη, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνουν οι εξελίξεις για τις υποκλοπές αλλά και η συνεχιζόμενη οικονομική/ενεργειακή  κρίση,  προσδίδει στον εορτασμό της ιστορικής ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρα ανάδειξης των δημοκρατικών αξιών από τη μια και κομματικής αναγέννησης από την άλλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι εξελίξεις για τις υποκλοπές, ο “αντιδημοκρατικός κατήφορος” της κυβέρνησης της ΝΔ και η “επιχείρηση συγκάλυψης” που, κατά τη Χαριλάου Τρικούπη, βαρύνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  όχι μόνο προκαλούν την ενίσχυση των αντιδεξιών αντανακλαστικών ενός τμήματος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά οδηγούν και σε διεύρυνση του εκλογικού ακροατηρίου που “αφυπνίζεται” με επίκεντρο το ζήτημα της δημοκρατίας .

Όλα αυτά συνδυάζονται με την προσπάθεια που καταβάλλει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  για να προτείνει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως λένε στελέχη του,  στις επόμενες εθνικές εκλογές. Οι εκδηλώσεις του διήμερου φεστιβάλ  του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, με αφορμή την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη που ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο αποτελούν και μια ευκαιρία ανοιχτού διαλόγου των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον κόσμο που αποφάσισε να βρεθεί στις συζήτησεις και στα χάπενιγκ που οργάνωσε η Χαριλάου Τρικούπη.

Η έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων ανέδειξε την  πορεία του ιστορικού ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, σημαντικά πολιτικά γεγονότα για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα, καθώς και την πολιτική δράση της Μελίνας Μερκούρη  με έμφαση στον αγώνα της για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στις 19.30 το απόγευμα του Σαββάτου (3.9.2022), μετά την συζήτηση για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, κλείνει το διήμερο φεστιβάλ και σκιαγραφεί  μέσω των τοποθετήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ   την πορεία του ΠΑΣΟΚ με τα επίδικα της επόμενης (και εκλογικής) μέρας.  γραμμή της επόμενης μέρας.

Είναι ενδιαφέρον ότι κατά την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ , ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε παρέμβαση κατά τη συζήτηση (θεματικό τραπέζι διαλόγου) για την εργασιακή επισφάλεια των νέων στην οποία συμμετείχαν ακαδημαϊκοί, νομικοί, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες, όχι μόνο της νέας γενιάς, αλλά όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων, γιατί όλοι κωπηλατούμε στο ίδιο καράβι. Και πρέπει όλες οι γενιές να δώσουν μία μάχη με τη φωνή της λογικής και της αξιοπρέπειας. Τα προβλήματα όσο αφήνουμε το χρόνο να περνά, τόσο διογκώνονται και οι όποιες λύσεις θα είναι πολύ δυσκολότερες με αυτές που έχουμε σήμερα στο τραπέζι των αποφάσεων. Και ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε η χιλιετηρίδα που ζούμε σήμερα. Είχαμε πολλές επιλογές στο τραπέζι και κάναμε όλα τα λάθη που μας οδήγησαν στο μνημόνιο παρόλο, που κάποιοι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Βουτηγμένος στην αλαζονεία ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Παρακρατικός μηχανισμός ήθελε το ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter