Με αντίμετρα απειλεί η ΕΕ τον Τραμπ αν βάλει δασμούς στην εισαγωγή χάλυβα

Με αντίμετρα απειλεί η ΕΕ τον Τραμπ αν βάλει δασμούς στην εισαγωγή χάλυβα

Η αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ προειδοποίησε σήμερα για αντίμετρα εάν τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου εφαρμοστούν και για την Ευρώπη.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι δασμοί ύψους 25% στο χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο θα ανακοινωθούν επίσημα την επόμενη εβδομάδα, αν και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου σημείωσαν ότι κάποιες λεπτομέρειες πρέπει ακόμα να αποσαφηνιστούν.

Σε δηλώσεις της στη Σιγκαπούρη, η Μάλστρομ είπε ότι η όποια κίνηση θέσει ως στόχο την Ευρώπη θα είναι «βαθιά αθέμιτη».

«Συζητάμε διάφορα μέτρα. Οτιδήποτε από το παραπέμψουμε την υπόθεση στον ΠΟΕ (Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου), μεμονωμένα ή με άλλους εταίρους που επίσης επηρεάζονται, και επίσης μέτρα προστασίας και πιθανά αντίποινα», δήλωσε η Μάλμστρομ.

«Υπάρχουν πράγματα που συζητάμε εσωτερικά στην Κομισιόν και με τα κράτη-μέλη μας. Αλλά προφανώς, τίποτα δεν θα ανακοινωθεί έως ότου γνωρίζουμε την πλήρη έκταση αυτών των μέτρων».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζήτησε, από την πλευρά του, μια «αυστηρή» απάντηση της ΕΕ. «Η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει με αυστηρό τρόπο στους τιμωρητικούς τελωνειακούς δασμούς των ΗΠΑ που απειλούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γκάμπριελ σε ανακοίνωση, εκφράζοντας «τη μεγάλη ανησυχία» της Γερμανίας. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter