«Με απείλησαν με όπλο για να μην καταθέσω στη δίκη του Καρούζου»

«Με απείλησαν με όπλο για να μην καταθέσω στη δίκη του Καρούζου»

Απειλές με όπλο για να μην καταθέσει στη δίκη του επιχειρηματία, Γιάννη Καρούζου, κατήγγειλε ότι δέχτηκε ο κτηματομεσίτης, Ιωσήφ Λιβανός.

Πρόκειται για βασικό μάρτυρα στην υπόθεση, όπου εξετάζεται η διάπραξη των κακουργημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, .

Ο Ιωσήφ Λιβανός, που υπήρξε συνεργάτης του κατηγορούμενου επιχειρηματία , δεν εμφανίστηκε το πρωί στο Εφετείο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, κι απέστειλε επιστολή, στην οποία περιγράφει τι διαδραματίστηκε.

Όπως υποστηρίζει, σήμερα το πρωί κι ενώ οδηγούσε τον πλησίασε μία μηχανή με δύο άτομα, τα οποία με την απειλή όπλου του είπαν να μην πάει να καταθέσει σε βάρος του Γιάννη Καρούζου.

Ο μάρτυρας πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Βουλιαγμένης όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

Στο μεταξύ η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση πρώην λογιστή του ομίλου Καρούζου ο οποίος υποστήριξε πως τον έλεγχο των οικονομικών των εταιριών τον είχε η κατηγορουμένη, Ρεβέκκα Σκαφτούρου, πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βασικός κατηγορούμενος και η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρου, από το 2004 και για περίπου εννιά χρόνια, χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ τους καταλογίζεται φοροδιαφυγή που υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Κατηγορούμενοι είναι και τέσσερις υπεύθυνοι της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ που εμπλέκεται στην αγορά από τον Ι. Καρούζο δύο ακινήτων αντί 5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που φέρεται ως εικονικό καθώς το πραγματικό εκτιμάται ότι αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τους Χρήστο Ρεκούμη, Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και Ιωάννη Παναγιωτόπουλο καθώς και τον εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα φέρεται ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΦΑΝΤΟΜ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter