Με απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στον ΠΗΓΑΣΟ

Με απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στον ΠΗΓΑΣΟ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ με ανακοίνωσή τους κηρύσσουν απεργία στον Πήγασο από σήμερα, Πέμπτη έως το πρωί της Τετάρτης, 7 Ιουνίου. Παράλληλα καταγγέλλουν ως «παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική» τη συμπεριφορά της εργοδοσίας που οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές και «καταπατά κάθε συμφωνία».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η διοίκηση της Πήγασος Εκδοτική είχε χαρακτηρίσει ως «ανακριβή» τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι τράπεζες κατήγγειλαν τις δανειακές συμβάσεις την Τρίτη, 30 Μαΐου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, στην εταιρεία Πήγασος ΑΕ έχει σταλεί εξώδικο με το οποίο της γνωστοποιείται ότι θα καταγγελθούν οι δανειακές συμβάσεις αυτήν την εβδομάδα.

Τα δάνεια της Πήγασος ανέρχονται σε 161, 9 εκατ. ευρώ στο τέλος του Οκτωβρίου 2016 και αν δεν καλυφθούν σε διάστημα 30 ημερών, θα γίνουν άμεσα απαιτητά.

Τώρα και ύστερα από το ναυάγιο της συζητήσεων Μπόμπολα – Σαββίδη και τραπεζών, ανοίγει ο δρόμος για να τεθεί σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης και ο Πήγασος, όπως συνέβη και με το ΔΟΛ.

Αν υπάρξει ενδιαφερόμενος, η εταιρεία θα συνεχίσει να υπάρχει με άλλο ιδιοκτήτη, αλλιώς θα οδηγηθεί σε πλήρη χρεοκοπία.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας, από τις 18:00 της Πέμπτης, 1 Ιουνίου 2017 έως τις 06:00 της Τετάρτης, 7 Ιουνίου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου 2017, Φεβρουαρίου 2017, Μαρτίου 2017, Απριλίου 2017 και Μαΐου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter