Με απόφαση Κυριάκου εκτός Κ.Ο. ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα – Η απάντησή της

Με απόφαση Κυριάκου εκτός Κ.Ο. ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα – Η απάντησή της

Εμμένει στις θέσεις της η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία γνωστοποίησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Σε συζήτηση στην Βουλή, σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του κόμματος, η Κατερίνα Παπακώστα  παρείχε κάλυψη στον Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας ότι “έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό”.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, η κ. Παπακώστα διαφοροποιήθηκε από τις προσωπικές αναφορές που είχε κάνει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά του Πάνου Καμμένου, υποστηρίζοντας πως δεν περιποιούν τιμή στο ελληνικό κοινοβούλιο και ζητώντας από το προεδρείο να τηρεί τον κανονισμό «για να διαχειρίζεται και να συντονίζει αυτή τη διαδικασία, για να διαφυλάσσει και το κύρος της Βουλής από διολίσθηση σε πρακτικές και σε συμπεριφορές, οι οποίες στοχεύουν σε προσωπικό επίπεδο τους συναδέλφους, ή τους υπουργούς προς τους συναδέλφους, ή τους συναδέλφους προς τους υπουργούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Παπακώστα με χθεσινοβραδινή της δήλωση (όλη η δήλωσή της στο τέλος του άρθρου) προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιδράσεις της ηγεσίας για την παρουσία της στην Βουλή, υποστηρίζοντας ότι η διάθεσή της να μην υπάρχουν προσωπικές αντεγκλήσεις στηριζόταν στην προσπάθειά της να εφαρμόζεται ο κανονισμός της Βουλής.

Επίσης, αρνήθηκε την πρόταση του κ. Καμμένου να συμμετέχει σε επιτροπή παραπέμποντας στον γραμματέα της ΚΟ του κόμματός και όχι στον υπουργό.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση της Κατερίνας Παπακώστα: «Αναίτια η απόφαση διαγραφής μου από την Κ.Ο. – Δεν προδίδω τις αρχές μου»

Με δήλωση η οποία τιτλοφορείται: «Αναφαίρετον όπλον αρετή», και με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις «Σειρήνες των καιρών», όπως αναφέρει, απαντά η Κατερίνα Παπακώστα στη διαγραφή της.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.

Αυτά προς το παρόν.»

Η γραπτή δήλωση της κυρίας Παπακώστα που είχε προηγηθεί της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

– Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,

– δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,

– τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό ‘Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον προεδρεύοντα και τον πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές.

Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από τη δήλωσή μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter