Με… άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο «54ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής»

Με… άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο «54ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής»

Με τον ασημένιο ολυμπιονίκη του πόλο Άγγελο Βλαχόπουλο να δίνει την εκκίνηση, άνοιξε σήμερα το μεσημέρι πανιά ο στόλος του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος οι περισσότερες από τις αγωνιστικές ομάδες της χώρας και κάποια από τα καλύτερα σκάφη του ελληνικού στόλου. Ανάμεσα στους αγωνιζόμενους βρίσκονται ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης αλλά και ιστιοπλόοι που έχουν πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς διοργανώσεις ανοικτής θάλασσας. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), και μέρος από τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.

Η εκκίνηση δόθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης. Οι διοργανωτές επέλεξαν να τη δώσει ο Άγγελος Βλαχόπουλος θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν την εθνική ομάδα του πόλο για τη μεγάλη διάκριση που έφερε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Ως μέλος της εθνικής ομάδας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την τιμή που μου έκαναν για να δώσω την εκκίνηση σε έναν τόσο ιστορικό αγώνα. Στα σκάφη βρίσκονται αθλητές που ήταν και αυτοί μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας του Τόκιο αλλά και παλαιότεροι πρωταθλητές. Καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα», δήλωσε ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης Άγγελος Βλαχόπουλος.    

Οι διοργανωτές του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου», εξαιτίας των περιορισμών που έχει βάλει η πανδημία, δεν στόχευσαν στη μαζική συμμετοχή. Έτσι, στον στόλο βρίσκονται ιστιοπλόοι που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον χώρο της θάλασσας. «Μετράγαμε τις ημέρες για να αρχίσει αυτός ο αγώνας, ο οποίος είναι ένας από τους αγαπημένους μας. Προς το παρόν το ενδιαφέρον μας θα επικεντρωθεί στους αγώνες της ανοικτής θάλασσας. Όλη η ομάδα είμαστε μία παρέα και θα αγωνιστούμε απέναντι σε άξια πληρώματα για τη νίκη αλλά και για τη χαρά που δίνει το άθλημα μας», δήλωσαν οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, κυβερνήτες του «Velos Eurobank Private Bank Luxembourg». Εκτός από τους ολυμπιονίκες του Ρίο, με το σκάφος αγωνίζονται και οι Olympians Γιάννης Μυτάκης και Μιχάλης Πατενιώτης. 

Τα ιστιοφόρα έφυγαν με νοτιοδυτικούς ανέμους, εντάσεως τριών μποφόρ, με προορισμό το Σούνιο. Αφού περάσουν τη Μακρόνησο και αφήσουν δεξιά την Τζιά, θα κατευθυνθούν προς το Κάβο Ντόρο και η πρώτη ιστιοδρομία θα ολοκληρωθεί στη Χώρα της Άνδρου. «Θα αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε τον τίτλο που κερδίσαμε το 2019 και να πάρουμε και πάλι το ωραίο επαμειβόμενο κύπελλο. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Παίρνουν μέρος τα καλύτερα ελληνικά πληρώματα αλλά ο ανταγωνισμός είναι που μας κάνει καλύτερους. Χαιρόμαστε που θα τρέξουμε απέναντι σε τόσο καλούς αντιπάλους», δήλωσε ο Χάρης Μαυρογιώργης, εκ των κυβερνητών του «Optimum 3 Samos Steamship». Εκτός από το «Optimum 3 Samos Steamship», εφέτος αγωνίζεται και το άλλο 52άρι του ελληνικού στόλου το «Bullet Total» με κυβερνήτη τον ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη και μέλος του πληρώματος τον «ασημένιο» ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Δημήτρη Μούγιο. Με το πλήρωμα του «Optimum 3 Samos Steamship» αγωνίζεται και η Olympian Άννα Αγραφιώτη. 

Στον στόλο της 54ης διοργάνωσης βρίσκονται δεκάδες έμπειροι ιστιοπλόοι. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Γιάννης Απειρανθίτης, κυβερνήτης του «Α35 – Moët &Chandon». «Πρόκειται για έναν ωραίο αγώνα με έναν εκπληκτικό καιρό και ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε γρήγορα», δήλωσε ο κ. Απειρανθίτης, ο οποίος έχει διακριθεί σε αγώνες τριγώνου και σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ανοικτής θάλασσας. Εκ των κυβερνητών του «Giorgio Furuno – Euroseas – Eurodry» είναι ο Κώστας Μάνθος με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς της Σεούλ και της Βαρκελώνης και πολλές διακρίσεις σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα ενώ στο τιμόνι της «Aristofani UK P&I Club and UK Defence Club» βρίσκεται ο πρωταθλητής Ελλάδος σε κατηγορίες τριγώνου Στέλιος Νούτσος, ο οποίος έχει διακριθεί και σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια.       

Ο «Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου» αποτελεί τη δεύτερη μακροβιότερη διοργάνωση της χώρας σε ότι αφορά την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης. Ξεκίνησε με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή το 1967. Από τότε μέχρι σήμερα συγκαταλέγεται στους πιο αγαπημένους των ιστιοπλόων, τόσο για τις δυσκολίες κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών, όσο και για τη φιλοξενία που απολαμβάνουν στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί. Αυτή τη χρονιά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, εξαιτίας της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Βασικός Χορηγός που στηρίζει διαχρονικά τον αγώνα είναι η Eurobank Private Bank Luxembourg, η διεθνής  τράπεζα – μέλος του Ομίλου Eurobank – με έδρα το Λουξεμβούργο και παρουσία και στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάφος «Velos» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή θα συμμετάσχει στον αγώνα με τα χρώματα της Eurobank Private Bank Luxembourg. OfficialChampagne της διοργάνωσης είναι η Moët &Chandon, που στηρίζει τον αγώνα ενισχύοντας την ιστορία της στο χώρο του αθλητισμού, πάντα προάγοντας την αριστεία, τις επιτυχίες και τις μεγάλες στιγμές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter