Με διαγραφή Κύρτσου ξεκινάει η «διεύρυνση» Μαρινάκη-Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία

Με διαγραφή Κύρτσου ξεκινάει η «διεύρυνση» Μαρινάκη-Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία

Σε αφορμή για τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία μετέτρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κριτική που εδώ και καιρό απευθύνει μέσα από τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα ο γαλάζιος ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, επιστρατεύοντας τελικά τον νέο γραμματέα του κόμματος, Παύλο Μαρινάκη, και μάλιστα υπό την κατηγορία πως «δυσφημεί τη χώρα».

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου» ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Νέα Δημοκρατία, με τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο να διαγράφεται τελικά για την κριτική που ασκεί σταθερά εδώ και καιρό στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, η απόφαση για τη διαγραφή του ανήκει στον νέο γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, και της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη, με την ενεργοποίηση σχετικού άρθρου από τον κανονισμό του καταστατικού του κόμματος. Ουσιαστικά, πρόκειται για την εγκαινίαση της τακτικής των εκκαθαρίσεων ενόψει συνεδρίου, που με διαφόρους τρόπους έχει προαναγγελθεί, τόσο από τον νέο γραμματέα, όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το ρήγμα στις σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος και του ευρωβουλευτή του εδώ και καιρό με αντικείμενο την κριτική που ασκεί ο ευρωβουλευτής στις κυβερνητικές επιλογές, μέχρι σήμερα είχε προκριθεί η μη αποπομπή του για τον παραπάνω λόγο, με την Νέα Δημοκρατία να αναμένει «μία αφορμή», ώστε να μην κατηγορηθεί πως λαμβάνει μέτρα κατά ενός στελέχους της επειδή ασκεί κριτική.

Τελικά, η ισορροπία αυτή δεν άντεξε, καθώς όπως αναφέρει και η ανακοίνωση, ο Γιώργος Κύρτσος «ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο», και μάλιστα, με την κατηγορία πως «δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου».

Σημειώνεται πως στις τελευταίες του παρεμβάσεις, ο Γ. Κύρτσος ασκεί για μία ακόμα φορά κριτική για την ανεπαρκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους, τόσο για την οικονομική όσο και για την ενεργειακή κρίση, για το ασφαλιστικό και τους ημετέρους στον ΕΦΚΑ, κάνει σύγκριση των ελληνικών και των τουρκικών σχεδίων για την ηλεκτροκίνηση, ενώ για μία ακόμα φορά προειδοποιεί πως ο αντίκτυπος στην Ευρώπη για τις διώξεις των Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννας Παπαδάκου και της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη μπορεί να είναι μεγάλος για τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ.Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.
Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

Αναλυτικά οι τελευταίες αναρτήσεις του Γ. Κύρτσου:

Άλλη μία επενδυτική..επιτυχία.
Το «ελληνικό» ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έμεινε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις.
Αντίθετα η μεγάλη επένδυση της Τουρκίας προχωράει.
Θα αρχίσει να εξάγει το made in Turkey ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο εντός του 2022.
Μένουμε πίσω σε κρίσιμα θέματα.

Το επιτελικό κράτος στηρίζεται συνήθως στην προεξόφληση θετικών σεναρίων,
τα οποία δεν πραγματοποιούνται.
Προϋπολογισμός 2022 με πρόγνωση πληθωρισμού 0,8%.
Εξάρτηση από «φθηνό» φυσικό αέριο που όμως είναι πανάκριβο.
Προσωρινή ακρίβεια που γίνεται μόνιμη.
Και άλλα πολλά.

Το ασφαλιστικό μαύρη τρύπα για κυβέρνηση,οικονομία.
Το έλλειμμα μεγαλώνει σαν ποσοστό του ΑΕΠ.
Οι αρμόδιοι δεν ενημερώνουν.
Μπήκαμε σε λούκι αναδρομικών χωρίς λεφτά.
Τεράστια η ουρά όσων περιμένουν σύνταξη.
Οι οργανωτικές αλλαγές δαπανηρή αποτυχία.
Οι θεσμοί αρκετά ανήσυχοι.

Παγίδα για κυβέρνηση,Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων,Τουλουπάκη.
Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας,Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ.
Το Ευρ.Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων.
Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ,όπως ARTE,σκληραίνει.
Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων.

Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter