Με διαγωνισμό ο επόμενος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ανακοίνωσε το ΥΠΠΟ

Με διαγωνισμό ο επόμενος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ανακοίνωσε το ΥΠΠΟ

Το Υπουργείο Πολιτισμού με ανακοινωσή του με τίτλο “Νέα εποχή για το Εθνικό Θέατρο” ανακοίνωσε οτι μετά την παραίτηση του Δ. Λιγνάδη ο επόμενος διευθυντής θα επιλεγεί έπειτα από διαγωνισμό. 

Εώς τότε χρέη διευθύντριας θα εκτελεί η μέχρι προχθές αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια, Ερι Κύργια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματική λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου και τημετάβασή του στη νέα περίοδο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωράστον ορισμό της Ερις Κύργια, ως μεταβατικής Καλλιτεχνικής Διευθύντριας τουΕθνικού Θεάτρου.Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προβαίνει άμεσα στιςαπαιτούμενες ενέργειες προκειμένου ο επόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής νααναδειχθεί από την ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωναμε τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η οποία θα συγκροτηθεί απόπρόσωπα εγνωσμένου κύρους. Συγκεκριμένα, την 5η Απριλίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θαδημοσιοποιήσει το πλαίσιο της διαδικασίας καθώς και τη σύνθεση της Επιτροπής. 

Η διαδικασία κατάθεσης φακέλων από τους ενδιαφερόμενους έχει καταληκτικήημερομηνία την 7η Μαίου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την 6ηΣεπτεμβρίου, οπότε και θα οριστεί ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, με τριετήθητεία. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Όπως είχαμεανακοινώσει από τον Αύγουστο 2019, ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής στοΕθνικό Θέατρο, όπως και στο Ελληνικό Φεστιβάλ, θα προέρχεται από ανοιχτήπροκήρυξη, μέσα από δημόσια πρόσκληση. Είχαμε μάλιστα πει ότι αυτό θα γίνειπερίπου στο μέσον της θητείας του απελθόντος καλλιτεχνικού διευθυντή. Όισυνθήκες σήμερα επιβάλλουν η διαδικασία να ξεκινήσει νωρίτερα. 

Ό επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα προέλθει από τηνπροκήρυξη και η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής θα έχει ολοκληρωθεί ως την 6η Σεπτεμβρίου, του τρέχοντος έτους. Το μεταβατικό διάστημα θα καλυφθεί απότην μέχρι προχθές αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια, Ερι Κύργια. Πέρα απότις γενικότερες γνώσεις της, αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι είναι ο άνθρωποςπου γνωρίζει το δραματολόγιο της τρέχουσας περιόδου και γνωρίζει πολύ καλά όλατα διοικητικά θέματα και κυρίως όλες τις διοικητικές εκκρεμότητες που έχει το Εθνικό Θέατρο. Επομένως, για το μεταβατικό διάστημα από τον Φεβρουάριο 2021ως τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, θεωρούμε ότι είναι το ενδεικνυόμενο πρόσωπο για να μπορέσει το Εθνικό Θέατρο να λειτουργήσει απρόσκοπτα σύμφωνα με τονπρογραμματισμό του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter