Με διαρροές «κοινωνικής ευαισθησίας» ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να αντικρούσει το Documento

Με διαρροές «κοινωνικής ευαισθησίας» ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να αντικρούσει το Documento

Αν μη τι άλλο ο νέος υπουργός Κοινωνικής ασφάλισης, Άδωνης Γεωργιάδης διαβάζει Documento… Πώς αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν οι διαρροές προς τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για την εργασία των συνταξιούχων; Μετά το ρεπορτάζ της προηγούμενης Κυριακής 16-07-2023, στο οποίο αποκαλύψαμε την τριπλή παγίδα φορολόγησης που έστηνε η Κυβέρνηση στους συνταξιούχους που θα έπρεπε να εργαστούν για να μην πεινάσουν ο Αδ. Γεωργιάδης ανέκρουσε πρύμναν… Όπως άρχισε να διαρρέει στα συστημικά ΜΜΕ, οι αποδοχές των συνταξιούχων που εργάζονται μέχρι το ποσό των 4.956 ευρώ το έτος δεν θα υπόκεινται σε παρακράτηση, ενώ ο επιπρόσθετος φόρος της τάξης του 10%-15% (πιθανότερη εκδοχή το 15%) θα πληρώνεται για τα ποσά άνω των 4.956 ευρώ.

Δείτε επίσης: Στην πείνα ή στο μεροκάματo, το δίλημμα των συνταξιούχων

Αποδοχές και εθνική σύνταξη

Όπως προκύπτει από τις διαρροές του Αδ. Γεωργιάδη, δεν θα γίνεται παρακράτηση υπέρ του ΕΦΚΑ στις αποδοχές από την εργασία των συνταξιούχων, όταν το ποσό αυτό δεν υπερβαίνει το 12πλάσιο της εθνικής σύνταξης. Με δεδομένο λοιπόν ότι για το 2023 η εθνική σύνταξη ανέρχεται σε 413 ευρώ μηνιαίως εύκολα προκύπτει αν γίνουν πιστευτές οι διαρροές ότι δεν θα καταβάλλεται ο επιπρόσθετος φόρος για 4.956 ευρώ (413 ευρώ x 12). Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει εξαγγελθεί τόσο από τον Κ. Μητσοτάκη αλλά και από τον αρμόδιο υπουργό Αδ. Γεωργιάδη, από το τέλος Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους θα καταργηθεί το πέναλτι (παρακράτηση 30%) επί του συντάξιμου μισθού για όσους συνταξιούχους εργάζονται και θα αντικατασταθεί αυτό με παρακράτηση από την ΑΑΔΕ ενός επιπρόσθετου φόρου της τάξης του 10%-15% (πιθανότερό το 15%) επί των αποδοχών που αφορούν στην εργασία των συνταξιούχων. Αυτό όμως οδηγεί, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή 16-07-2023, σε τριπλή παγίδα φορολόγησης.

Παππούς εναντίον εγγονού

Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι με αυτή τη μηδενική παρακράτηση για το ποσό από την εργασία των συνταξιούχων που μηχανεύονται οι Μητσοτάκης-Γεωργιάδης-Χατζηδάκης, υφίσταται αφενός μεν παραδοχή τους ότι δεν σκοπεύουν να αναπληρώσουν το εισόδημα των συνταξιούχων που έχει πληγεί βάναυσα από την κρίση κόστους ζωής (ακρίβεια) και αφετέρου ότι στρέφουν τους συνταξιούχους να εργαστούν σε θέσεις μερικής απασχόλησης, ώστε να μην πληρώσουν το βαρύ φόρο (22%) που αφορά στην αλλαγή κλίμακας για ποσά από εισοδήματα συνολικά (αποδοχές, σύνταξη, μισθώματα) που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ ετησίως. Εκεί όμως οι συνταξιούχοι θα πρέπει να ανταγωνιστούν τα εγγόνια τους (τους νέους κάτω από 30 ετών δηλαδή) που κατά τεκμήριο βρίσκουν θέσεις μερικής απασχόλησης. Έτσι όμως στήνεται ένα νέο brain drain…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter