Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Με διάταξη διασφαλίζεται η ΓΣ της ΕΠΟ

Συμπληρωματική διάταξη θα καταθέσει στην Βουλή ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ που πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου και έχει ως μοναδικό θέμα την εκλογή εκπροσώπων (τακτικού και αναπληρωματικού) στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στη διάταξη θα αναφέρεται ότι η ανάδειξη των εκπροσώπων για την ΕΟΕ θα γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις των καταστατικών των ομοσπονδιών.

Ο Βασιλειάδης υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αυτήν τη κίνηση, μετά από προσφυγή που κατέθεσε το σωματείο ΑΕ Οινιάδων στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Τα ερασιτεχνικό σωματείο ζητάει να ακυρωθεί η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη και ότι η εκλογή των εκπροσώπων θα έπρεπε να γίνει με βάση τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του αθλητικού νόμου Ορφανού. Σε αυτές τις διατάξεις στηριζόταν και η προσφυγή της Κηφισιάς, την οποία έκανε αποδεχθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο και ακύρωσε τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ που είχαν οριστεί για τις 26 Οκτωβρίου προκειμένου να αναδειχθεί νέο ΔΣ. Για να μην προκύψει και νέα «φουρτούνα» στο Πάρκο Γουδί, ο Βασιλειάδης με την συμπληρωματική διάταξη θα αποσαφηνίζει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων της ΕΟΕ θα γίνονται βάσει του καταστατικού της ομοσπονδίας. Ετσι, δεν θα έχει τύχη και η προσφυγή του ερασιτεχνικού σωματείου…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.