Με διετή αναστολή, δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών και 80.000 ευρώ πρόστιμο… γλίτωσε η ΑΕΚ!

Με διετή αναστολή, δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών και 80.000 ευρώ πρόστιμο… γλίτωσε η ΑΕΚ!

Το μη χείρον βέλτιστον λέει το γνωμικό και στην περίπτωση της ΑΕΚ, βρήκε την απόλυτη δικαίωση! Κι αυτό γιατί η UEFA ανακοίνωσε πριν λίγο την ποινή του «δικεφάλου» για τα επεισόδια των οπαδών της με τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ, όπου τιμώρησε την ελληνική ομάδα με μονοετή αποκλεισμό με διετή αναστολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 80.000 ευρώ!

Στην ΑΕΚ δέχθηκαν με ανακούφιση την ποινή, καθώς περίμεναν τα χειρότερα, δηλαδή την ποινή αποκλεισμού από την επόμενη σεζόν 2019-20. Σε μια τέτοια περίπτωση η ζημιά για την Ενωση θα ήταν στην ουσία πολύ μεγάλυτερη αφού θα είχε επιπτώσεις τόσο στα οικονομικά της όσο και στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Η υπόθεση της ΑΕΚ εκδικάστηκε χθες, στην Νιόν της Ελβετίας και οι εκπρόσωποι της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, έπεισαν τελικά την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να μην τους αποκλείσει από την Ευρώπη. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η ΑΕΚ ήταν υπότροπη για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο παιχνίδι του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν κι έτσι τα επεισόδια με τη ρήψη μολότοφ στους οπαδούς του Αγιαξ στο πρότελευταίο ματς του ομίλου στο ΟΑΚΑ, έφερε τον «δικάφαλο» στον… γκρεμό. Το κατηγορητήριο σε βάρος της ΑΕΚ ήταν:

– Συμπλοκές

– Ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων και αντικειμένων

– Εισβολή οπαδών

– Εμφάνιση παράνομου πανό

– Μπλοκάρισμα διέλευσης από διαδρόμους

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ποινής από την UEFA, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώθηκε επίσημα από την UEFA για την τιμωρία του ενός χρόνου αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με διετή αναστολή και των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα με τον Άγιαξ. Από την πρώτη στιγμή η ομάδα μας απολογήθηκε δημόσια και αναγνώρισε τις ευθύνες που της αναλογούν για τα όσα συνέβησαν και πρόσβαλαν, πρώτα απ’ όλα, το όνομα και την ευρωπαϊκή ιστορία του club.

Αυτό που όλοι μας οφείλουμε να αναλογιστούμε είναι ότι η σημερινή εξέλιξη δεν αποτελεί το τέλος της περιπέτειας αλλά την αρχή μίας εξαιρετικά δύσκολης διαδρομής απόλυτης συμμόρφωσης με το πνεύμα της εν λόγω απόφασης και λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να μην βρεθούμε ξανά στην ίδια θέση, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχει επιστροφή!”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter