Με Δομάζο κατεβαίνει στο συνέδριο η ΝΔ για να «σπάσει» την εσωτερική άμυνα

Με Δομάζο κατεβαίνει στο συνέδριο η ΝΔ για να «σπάσει» την εσωτερική άμυνα

Ο Μίμης Δομάζος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αλλά και ο Στέλιος Ράμφος, είναι μερικοί από τους μη κομματικούς ομιλητές των θεματικών του ετήσιου συνεδρίου της ΝΔ, με τους οποίους η ηγεσία της επιχειρεί να ανοίξει τις πόρτες της στην κοινωνία, την ώρα που τα όποια ανοίγματα στο εσωτερικό του κόμματος δε φαίνεται να έχουν αποδώσει τα μέγιστα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση το λόγο στο συνέδριο θα λάβουν, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής , από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες θα περιοριστεί στην παρουσία του.

Το συνέδριο , στο οποίο, όπως εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής του Επιτροπής, Κωστής Χατζηδάκης, θα στηθεί και κάλπη , για μυστική ψηφοφορία των συνέδρων σε θέματα πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η ΝΔ , η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταλήξει στις πολιτικές της θέσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης , στη λογική της ηγεσίας να προθερμαίνεται το ακροατήριο του κόμματος στο διαρκές αίτημα των εκλογών , παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνεδρίου μίλησε για «γρήγορες πολιτικές εξελίξεις» και ενέταξε τη διαμόρφωση των θέσεων της ΝΔ στην προσπάθεια να είναι έτοιμη «για την επόμενη μέρα» , με «ξεκάθαρες κατευθύνσεις». Εξ΄ου και το κεντρικό σύνθημα που εν τέλει επιλέχθηκε συνοψίζεται στο μότο «έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ωστόσο, το ερωτηματολόγιο που έχει τεθεί προς τα στελέχη του κόμματος και γενικότερα προς τους πολίτες, αποκαλύπτει πως η ΝΔ δεν είναι έτοιμη ακόμη και στη δική της φυσιογνωμία να καταλήξει.

«Τι πιστεύετε ότι θα ενισχύσει την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας; Η ανανέωση στα στελέχη της ή η ενδυνάμωση της ενότητάς της » είναι το 7ο των ερωτημάτων που τίθενται στους συμμετέχοντες το οποίο αφενός καταγράφει την παραδοχή ότι κάποιο ζήτημα ενότητας η ΝΔ το αντιμετωπίζει , αφετέρου προοιωνίζεται και νέες αλλαγές σε πρόσωπα και πράγματα της ΝΔ….

Στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο πάντως, το οποίο θα παραμείνει ‘ανοιχτό’ έως και το βράδυ της Παρασκευής, η συμμετοχή είναι ήδη αρκετά μεγάλη. Σύμφωνα με τον γραμματέα Προγράμματος του κόμματος, Γ. Στεργίου, ήδη έχουν ανταποκριθεί 13.500 πολίτες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter