Με δωρεά… επιχειρηματία και όχι κρατική μέριμνα η πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από το Κάιρο

Με δωρεά… επιχειρηματία και όχι κρατική μέριμνα η πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από το Κάιρο

Πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση μίας πτήσης επαναπατρισμού Ελλήνων από το Κάιρο στην Αθήνα, στις 20 Ιουνίου, πήρε – και εξασφάλισε μέχρι τώρα τις απαιτούμενες άδειες – ο Κύπριος Αιγυπτιώτης επιχειρηματίας Αντώνης Καζαμίας.

Η ιδέα του κ. Καζαμία ξεκίνησε αυτές τις ημέρες που αυξανόταν η αγωνία πολλών Ελλήνων να επιστρέψουν στην Ελλάδα, με το μέλλον της επαναλειτουργίας των κανονικών πτήσεων να παραμένει προς το παρόν θολό και με την ελληνική κυβέρνηση να έχει ήδη πραγματοποιήσει μία πτήση επαναπατρισμού αλλά χωρίς να υπάρχει προοπτική προς το παρόν για μία δεύτερη αντίστοιχη ειδική πτήση.

Όπως αναφέρει το euronews.gr, την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία, εκφράζει και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής.

«Μέσα στο ομιχλώδες τοπίο που κανένας δεν γνωρίζει η επόμενη ημέρα τι κρύβει για τον καθένα μας, και με αβέβαιη την δυνατότητα μεταβίβασης παροίκων στην Ελλάδα σύντομα τόσο από το Κάιρο όσο και από την Αλεξάνδρεια, η αξιόλογη πρωτοβουλία της ναύλωσης αεροπλάνου το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, με πρωτοβουλία του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία οφείλει να επαινεθεί», δηλώνει ο κ. Καβαλής με άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοινότητας.

To εύλογο ερώτημα είναι βέβαια πού είναι το επίσημο κράτος σε αυτές τις περιπτώσεις. Διότι όπως φαίνεται, όσο πιο πολύ αποσύρεται από τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες της χώρας και εντός και εκτός των συνόρων, τόσο πιο πολύ θα μετακυλίονται οι ελπίδες στις δωρεές της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”, όπως έγινε σε μεγάλο βαθμό και με την ενίσχυση του δημόσιο τομέα υγείας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter