Με δωρεές πολιτών ενισχύεται το νοσοκομείο της Καβάλας – Θα τυπώσουν υλικό σε 3D εκτυπωτές

Με δωρεές πολιτών ενισχύεται το νοσοκομείο της Καβάλας – Θα τυπώσουν υλικό σε 3D εκτυπωτές

Σε έκκληση προς τους πολίτες να ενισχύσουν το νοσοκομείο της πόλης προχώρησε προ ημερών ο Ιατρικός Σύλλογος της Καβάλας.

Φαίνεται μάλιστα, όπως πληροφορείται το Documento ότι ήδη έχουν γίνει σημαντικές δωρεές, ενώ έχει αγοραστεί η πρώτη ύλη ώστε να τυπωθούν ασπίδες προστασίας προσώπου για το προσωπικό του νοσοκομείου σε 3D εκτυπωτές.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της Καβάλας δεν υπάρχουν ελλείψεις. Ωστόσο το απαραίτητο υλικό αρκεί για μικρό χρονικό διάστημα. «Θέλουμε να έχουμε εξοπλισμό γιατί δεν γνωρίζουμε το τσουνάμι που έρχεται. Το υλικό αρκεί αυτή τη στιγμή για έναν μικρό αριθμό ασθενών και για μικρό χρονικό διάστημα. Αν ξεφύγουμε, δεν θα αρκεί γι’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε» αναφέρει στο documentonews.gr η κ. Αντωνίου – Πούγγουρα.

Υλικό μέσω 3D εκτυπωτών

Σύμφωνα με την ίδια, έχει γίνει επιπλέον παραγγελία αναπευστήρων που ακόμη δεν έχουν φτάσει, ενώ υπάρχουν στο νοσοκομείο διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. «Ωστόσο» συμπληρώνει η ίδια, «αποφασίσαμε ν’ ανοίξουμε έναν λογαριασμό, για να αγοράσουμε ιατρικά μηχανήματα και προστατευτικό εξοπλισμό». Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, «ήδη έχουν δοθεί χρήματα από απλό κόσμο κι έχουν γίνει κάποιες αγορές. Αγοράσαμε για παράδειγμα την πρώτη ύλη για να κάνουμε εκτυπώσεις ασπίδων προστασίας για το πρόσωπο σε 3D εκτυπωτές».

Συγκινητική η ανταπόκριση

Όπως λέει στο documentonews.gr η Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. «Έχουμε δωρεές από 10 ευρώ μέχρι 15.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουμε ξοδέψει περίπου 10.000 ευρώ και συνεχώς μπαίνουν στον λογαριασμό χρήματα» λέει και συμπληρώνει: «είναι ελπιδοφόρο το μήνυμα που παίρνουμε και πιστεύω ότι και η Πολιτεία θα λάβει επιτέλους το μήνυμα και θα ενισχύσει το ΕΣΥ. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή στηρίζεται στους γιατρούς, όχι μόνο του ΕΣΥ αλλά και στους ιδιώτες, διότι κι εμείς πρέπει να βοηθήσουμε. Δεν έχουμε πολλούς γιατρούς και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει περίπου 20.000 γιατροί στο εξωτερικό. Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη. Έχουν παραλύσει δημόσια συστήματα υγείας άλλων χωρών, πόσο μάλλον της Ελλάδας που βρισκόταν τόσα χρόνια σε κρίση και που δυστυχώς καμιά κυβέρνηση δεν κατάφερε να στελεχώσει το ΕΣΥ και να πάρει τον εξοπλισμό που χρειαζόμαστε».

Υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ σε περίπτωση ανάγκης

Ως προς τις ελλείψεις στο προσωπικό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, αναφέρει ότι ασφαλώς και υπάρχουν, ωστόσο το προσωπικό είναι έτοιμο. «Έχει ήδη αδειάσει ένας όροφος στο νοσοκομείο και υπάρχουν κρεβάτια που θα “επιστρατευθούν” σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη. Όλοι οι συνάδελφοι δουλεύουν φιλότιμα και με αυταπάρνηση, ενώ εκπαιδεύονται και άλλες ειδικότητες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων από τον κορονοϊό. Ευτυχώς στο νοσοκομείο Καβάλας δεν έχουμε εργαζόμενους σε καραντίνα, ούτε θετικούς στον ιό. Είναι πολύ σημαντικό να είναι υγιές όλο το προσωπικό» επισημαίνει. 

Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, στην Καβάλα αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Συγκεκριμένα η πόλη μετρά τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, όλα μέλη της ίδια οικογένειας. Τα δύο από αυτά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης η οποία εξυπηρετεί όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το τρίτο κρούσμα βρίσκεται στο σπίτι του. Όπως λέει η κ. Αντωνίου – Πούγγουρα, αυτή τη στιγμή στην πόλη υπάρχουν ακόμη δέκα ύποπτα για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα. «Στην Καβάλα προς το παρόν και για όσο έχει χώρο το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, νοσηλεύονται μόνο ύποπτα κρούσματα. Αν τα τεστ βγουν θετικά διακομίζονται στην Αλεξανδρούπολη» εξηγεί.

Δείτε την ανακοίνωση του ΙΣΚ μέσω της οποίας ζητάει χρήματα για την αγορά εξοπλισμού

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/26/5e7ca510825e6360507fd7a2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter