Επισφραγίστηκε το φιάσκο της Προανακριτικής: «Λαβωμένη» η συμμαχία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ από δύο διαρροές

Επισφραγίστηκε το φιάσκο της Προανακριτικής: «Λαβωμένη» η συμμαχία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ από δύο διαρροές

Στραπατσαρισμένη βγαίνει η άτυπη συμμαχία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ από την ψηφοφορία για την έγκριση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Νίκου Παππά, καθώς υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού ψήφισαν 178 βουλευτές αντί για 180 που αριθμούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες των πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων.

Συνολικά ψήφισαν 277 βουλευτές. Αντί για 180 ψήφους υπέρ, στην κάλπη βρέθηκαν 178. Ενώ τα «κατά» υπολογίζονταν σε 85 (ο Ν. Παππάς δεν επιτρέπεται να ψηφίσει), τελικά καταψήφισαν 86 βουλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι ένας βουλευτής είτε από τη ΝΔ, είτε από το ΚΙΝΑΛ τάχθηκε κατά του πορίσματος της πλειοψηφίας. Επίσης, βρέθηκε 1 άκυρο, το οποίο βάσει της κοινοβουλευτικής αριθμητικής ανήκει και αυτό στη ΝΔ ή στο ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο σκηνικό εκτυλίχθηκε στις ψηφοφορίες για τη συγκρότηση, διεύρυνση του κατηγορητηρίου και παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ως προς τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι θα δηλώσει «παρών» και πως θα λείπουν 3 βουλευτές του. Η Ελληνική Λύση και το ΜΕΡΑ25 απείχαν από τη διαδικασία.

Με τον τρόπο αυτό επισφραγίζεται το φιάσκο της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Ν. Παππά, ο οποίος παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αφού το κακούργημα της δωροληψίας απαλείφθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων.

Παρά τα ακράδαντα στοιχεία και τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Επιτροπή και αποδεικνύουν ότι το Documento δεν έχει καμία σχέση με τα 3 εκατ. ευρώ της «Καλογριτσιάδας», οι βουλευτές της ΝΔ αφιέρωσαν αρκετές σελίδες του πορίσματος στην εφημερίδα και τον εκδότη της προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ρεβανσιστικές ορέξεις του Κυριάκου και (κυρίως) της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Ως εκ τούτου, ζητείται έλεγχος της εφημερίδας από τις αρμόδιες Αρχές (φορολογική και αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και την Εισαγγελία σχετικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας ασχέτως κι αν η εταιρία που συνέστησε ο Κ. Βαξεβάνης μετά την αποχώρηση του εργολάβου από το Documento δεν αποτέλεσε καν αντικείμενο ελέγχου της Επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία δεν είχε το σθένος να καλέσει ως μάρτυρα τον εκδότη της εφημερίδας, πρακτική που υιοθετήθηκε και στην προηγούμενη Προανακριτική.

«Η ΝΔ ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ο διωκόμενος πλέον πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και νυν τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Η ΝΔ ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές. Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας-Βουλή: Ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό (Video)

Κύριε Μητσοτάκη ψυχραιμία, έρχονται κι άλλα

Παππάς για Προανακριτική: «Η ΝΔ κατεδαφίζει το κατηγορητήριο που έστησε – Είναι μέρα δικαίωσης»

Παππάς: Στοχοποιείτε τον Βαξεβάνη επειδή το κατηγορητήριο γκρεμίστηκε – Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για το πόθεν έσχες

Αποκάλυψη Μαρκόπουλου: «Πίεσα τον Καλογρίτσα γιατί γνώριζα…» (Video)

Θέατρο σκιών και πάλι η Βουλή: Άδεια τα κυβερνητικά έδρανα στη συζήτηση για το πόρισμα της Προανακριτικής (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter