«Με ειδικές συνθήκες ημιμαραθώνιος και Μαραθώνιος, μέχρι τις 26 Ιουνίου το πρωτόκολλο»

«Με ειδικές συνθήκες ημιμαραθώνιος και Μαραθώνιος, μέχρι τις 26 Ιουνίου το πρωτόκολλο»

Για τα ζητήματα του Μαραθωνίου της Αθήνας, του Ημιμαραθωνίου και των μαζικών αγώνων δρόμου, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Βασίλη Σεβαστή.

Στη συνέντευξη Τύπου αναλύθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία, ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι απαντήσεις για τους μαζικούς αγώνες δρόμου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ρωτήθηκε από το runnfun.gr και τον Αντώνη Κυρίκο, για το πότε αναμένεται να κατατεθεί το πρωτόκολλο για τους μαζικούς αγώνες δρόμου στην ΓΓΑ, για τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και τα Run Greece.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ απαντώντας για το πρωτόκολλο των αγώνων τόνισε:

«Πρόκειται όπως αντιλαμβάνεστε για μια δύσκολη διαδικασία την οποία επεξεργαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με κάθε λεπτομέρεια. Η επιτροπή που έχει συσταθεί, θέλει μέχρι τις 25 Ιουνίου να έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση στη ΓΓΑ για έγκρισή».

Μιλώντας για τον Ημιμαραθώνιο και τον Μαραθώνιο της Αθήνας τόνισε:

«Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και την εποχή τέλεσής τους, είναι πιθανότερη η διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας στις 20 Σεπτεμβρίου, συγκριτικά με τον Μαραθώνιο της Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου. Αυτό που θέλουμε είναι να γίνουν κανονικά και οι δύο αγώνες. Φυσικά θα πρέπει να ξεχάσουμε όλοι όπως αντιλαμβάνεστε αγώνες 40-50 χιλιάδων ανθρώπων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πραγματοποιηθούν και οι δύο μεγάλοι αγώνες, φυσικά με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν σε κάθε περίοδο».

Αναλύοντας την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί η Ομοσπονδία με αφορμή τον Covid-19 είπε:

«Σίγουρα τα έσοδα της Ομοσπονδίας από τους χορηγούς θα είναι κατά πολύ μικρότερα, ακόμα και αν οι δύο αγώνες γίνουν τελικά στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί. Αυτό είναι δεδομένο και δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού η αγορά έχει κλονιστεί».

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter