Με εκρηκτικά και όπλα συνελήφθη 29χρονος για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Με εκρηκτικά και όπλα συνελήφθη 29χρονος για την  επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλαβε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, 29χρονο ως ύποπτο για την αποστολή του τρομοδέματος που εξερράγη και τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σε βάρος του 29χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 29χρονος συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε από πολυκατοικία, στη συμβολή των οδών Αλκαμένους και Περγάμου, με τρεις ταξιδιωτικούς σάκους. Πάνω του έφερε τσαντάκι μέσης και είχε μαζί του σακούλα σκουπιδιών.

Όπως ανακοινώθηκε στους σάκους βρέθηκαν:

8 πλαστές ταυτότητες,

2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,

πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,

πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Το διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε νοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα είναι εξέλιξη έρευνες σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό έγινε το πρωί της 25ης Μαΐου 2017, όταν εξερράγη το πακέτο βόμβα μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

Πρόσφατα εκδόθηκε και το πόρισμα στο οποίο όμως δεν διευκρινίζεται τι μπορεί να πήγε λάθος ή που δεν έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter