Με επιδότηση των εργοδοτών, ανακοινώνουν 68.000 νέες θέσεις εργασίας

Με επιδότηση των εργοδοτών, ανακοινώνουν 68.000 νέες θέσεις εργασίας

Πληρώνοντας αδρά τις ασφαλιστικές εισφορές και τους μισθούς στους εργοδότες προκειμένου αυτοί να προβούν σε προσλήψεις, η κυβέρνηση κομπάζει ότι θα ρίξει κι άλλο την ανεργία καθώς αύριο θα ανακοινώσει επίσημα 68.000 νέες θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης είπε μάλιστα ότι η ΝΔ βαδίζει σταθερά στο δρόμο της «κοινωνικής πολιτικής με αποτέλεσμα», αλλά το αποτέλεσμα είναι να δημιουργεί ανακύκλωση της ανεργίας και να επιδοτεί τους εργοδότες για να κάνουν προσλήψεις….

Μιλώντας σε σημερινή εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα αλλάζει: Κοινωνική πολιτική και μεταρρυθμιστικό όραμα», την οποία διοργάνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Εμείς δίνουμε απαντήσεις κάθε ημέρα εντός του πεδίου και με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εκείνοι μπορούν να επικαλούνται τα παλιά και “ αραχνιασμένα” συνθήματά τους, αλλά εμείς σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής παράγουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στα θέματα των ανέργων, της οικογένειας και της δημογραφικής πολιτικής, στα ζητήματα των αναπήρων, στα ζητήματα των συνταξιούχων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε «παντού, δίνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Η μείωση της ανεργίας δεν έτυχε, πέτυχε. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση. Μειώσαμε τους φόρους και γίναμε πιο ελκυστικοί ως χώρα για επενδύσεις. Μειώσαμε αντίστοιχα τις ασφαλιστικές εισφορές, οι συντάξεις εκδίδονται πλέον σε δυο μήνες όταν στην Γερμανία απαιτούνται 74 ημέρες, απλουστεύσαμε τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων και ψηφίσαμε έναν εργασιακό νόμο, ο οποίος ισορροπεί μεταξύ της προστασίας των εργαζομένων και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter