Με επιστημονικές ανακρίβειες μας θεωρεί τεμπέληδες

Με επιστημονικές ανακρίβειες μας θεωρεί τεμπέληδες

Τέρμα οι πρόωρες (μειωμένες) συντάξεις, λέει το πόρισμα Πισσαρίδη!

Με τη βεβαιότητα μάλιστα ότι… έως το 2022 θα έχουν καταργηθεί. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι το κόστος των συντάξεων αυτών αλλά και η αποθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας. Δηλαδή πέραν τον υπόλοιπων επιστημονικών ανακριβειών θεωρεί εμάς τους συνταξιούχους και τεμπέληδες!

Αντί να καταρτίζει νομοσχέδια που βλάπτουν την κοινωνία και την οικονομία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη:

– Οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να δώσει τέλος στα σενάρια ότι από 1.1.2022 ο θεσμός των πρόωρων (μειωμένων) συνταξιοδοτήσεων παύει να ισχύει.

– Να άρει τις διακρίσεις του ΕΦΚΑ και να εξισωθούν διατάξεις των πρώην ταμείων, καθώς (παρά την ενοποίηση) για τους μη μισθωτούς ο θεσμός της μειωμένης δεν ισχύει.

– Να ενεργοποιηθεί η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 15 του νόμου 3232/2004, καθώς και του άρθρου 29, παρ. 2 του νόμου 3518/2006 (εγκύκλιος ΙΚΑ 12/ 17.1.2007), βάσει των οποίων (σε περιόδους ανεργίας) για τους ανέργους χρονικού διαστήματος τουλάχιστον 24 συνεχών μηνών επέρχεται εξαίρεση και δεν απαιτούνται 100 ημέρες ασφάλισης κατ’ έτος την πενταετία πριν από την αίτηση για χορήγηση μειωμένης σύνταξης.

*Ο Κώστας Νικολάου είναι συνταξιούχος και μέλος διοικούσας επιτροπής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter