Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
«Δεν έγινε καμία αλλοίωση»

Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε η επίθεση από χάκερς στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», διαβεβαιώνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση από χάκερς στη ιστοσελίδα primeminister.gov.gr., το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.

Νωρίτερα, η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού είχε "πέσει"για παραπάνω από δύο ώρες, με Τούρκους χάκερς να υποστηρίζουν πως αυτοί ήταν υπεύθυνοι για την κυβερνοεπίθεση, θέλοντας να απαντήσουν στην ελληνική αντίδραση μετά την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.