Με εξώδικο η Intellexa επιχειρεί να μπλοκάρει την PEGA

Με εξώδικο η Intellexa επιχειρεί να μπλοκάρει την PEGA

Η Intellexa εταιρεία – προμηθευτής του Predator απέστειλε εξώδικο στην εξεταστική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές PEGA, αποσκοπώντας με αυτό τον τρόπο να μπλοκάρει την έρευνα που διεξάγεται για την Ελλάδα. Το εξώδικο στάλθηκε πριν λίγες μέρες και κοινοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής από τον πρόεδρο της και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γερούν Λένερς.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Intellexa στο κείμενο του εξωδίκου μιλάει για αμφισβήτηση της νομιμότητας αλλά και του κύρους των ενεργειών της Επιτροπής ενώ επιφυλάσσεται για περαιτέρω νομικές κινήσεις εναντίον της PEGA, ώστε να αντιμετωπιστούν οι «ισχυρισμοί» της Επιτροπής και οι δημόσιες τοποθετήσεις της.

Το σχόλιο Κούλογλου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA, Στέλιος Κούλογλου, σημειώνει:

«Τα μέλη της PEGA ένιωσαν μεγάλη έκπληξη και αμηχανία, διαβάζοντας την επιστολή καθώς είναι πρωτοφανές φαινόμενο μια εταιρεία να αμφισβητεί της νομιμότητα των ενεργειών μιας ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής επιτροπής με πολύ ισχυρή και διευρυμένη εντολή ή, ακόμη περισσότερο, να επιχειρεί να εκφοβισει εμμέσως τα μέλη της».

«Η Intellexa, που αρνήθηκε προηγουμένως να συναντήσει την Εξεταστική Επιτροπή, τώρα επικοινωνεί με εξώδικο. Λίγο πριν τις ελληνικές εκλογές επιχειρεί να ανακόψει την κριτική που διατυπώνεται στο υψηλότερο επίπεδο και να επηρεάσει το περιεχόμενο και την ψήφιση των Εκθέσεων που αναμένουν ότι θα είναι είναι καταπέλτης για τις πολιτικές ευθύνες και τη θεσμική εκτροπή της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ιntellexa, που προστατεύτηκε από την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνει απόλυτα την άποψη ότι ανταποδίδει τη στήριξη και εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Το εξώδικο προς την PEGA μοιάζει να εκπροσωπεί το Μέγαρο Μαξίμου και όχι την ίδια την εταιρεία, που είχε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστεί με την Επιτροπή αλλά αρνήθηκε» ο ίδιος σημειώνει.

«Aς μην σχολιάσουμε περαιτέρω πόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί στις Βρυξέλλες ο κακώς εννοούμενος ”επαρχιωτισμός” αυτής της κίνησης, που υπενθυμίζει ότι η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ, βρίσκεται στην ίδια “λέσχη” με την Ουγγαρία και την Πολωνία», καταλήγει ο Στέλιος Κούλογλου.

Η μετάφραση του εξωδίκου της INTELLEXA στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA

Αξιότιμε κύριε,

Ειδοποίηση εκ μέρους της Intellexa S.A.

Σχετικά με το προσχέδιο έκθεσης της επιτροπής PEGA

1. Εγώ, ο υπογράφων Ανδρέας Μήτσαινας, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εκδίδω με σεβασμό αυτή την ειδοποίηση σε εσάς, ως Επικεφαλής της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης Pegasus και άλλων αντίστοιχων κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης (εφεξής Επιτροπή PEGA) εκ μέρους της Intellexa S.A. (GCR No. 154460701000) (εφεξής Intellexa S.A. ή η Εταιρεία) ως νομικός Σύμβουλος της Εταιρείας.

2. Ο σκοπός της παρούσας ειδοποίησης είναι να σας ενημερώσω ότι πρόσφατα, μου έχει ζητηθεί από την Intellexa S.A. να εξετάσω ορισμένες πτυχές της νομιμότητας και του κύρους των πράξεων της Επιτροπής PEGA σχετικά με την Εταιρεία.

3. Η Εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης του κατάλληλου τρόπου δράσης για την αντιμετώπιση των αιτιάσεων της κατά των ανωτέρω ενεργειών καθώς και δημοσίευσης της Επιτροπής PEGA.

4. Τούτων δοθέντων, σας ενημερώνω ότι εντός 21 ημερών, ο πελάτης μου θα επανέλθει με την επίσημη θέση του ή/και τις αιτιάσεις του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter