Με φόρα στην καταστροφή

Με φόρα στην καταστροφή

«Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» τραγουδούσε ο Νίκος Παπάζογλου το μακρινό 1984.

Ακριβώς ό,τι συμβαίνει σήμερα με την ελληνική οικονομία λόγω της άφρονος πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα πάντα αλλάζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας από τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε την εξουσία, αλλά η πορεία είναι μόνιμα δρομολογημένη προς την καταστροφή.

Τα «σοφά» μυαλά του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού διαχειρίστηκαν τον τουρισμό το περυσινό καλοκαίρι με τρόπο που υπερπολλαπλασίασε τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και στη Βρετανία, έκλεισαν πολλούς τομείς της οικονομίας και πανηγυρίζουν που πέτυχαν ύφεση λίγο κάτω από το 10%. Επίσης θεωρούν επιτυχία τους ότι το α´ τρίμηνο του 2021 θα έχει ύφεση 7%. Και ετοιμάζονται να διαχειριστούν και φέτος την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας με τον ίδιο τρόπο, κάτι βέβαια που θα φέρει τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα. Οι εμβολιασμοί προχωρούν σημειωτόν και ο Ιούνιος είναι ήδη χαμένος καθώς οι περιορισμοί των μετακινήσεων συνεχίζονται για τους Ευρωπαίους. Οι εκτιμήσεις των διεθνών οίκων είναι απογοητευτικές, κάτι που οδηγεί σε δεύτερο χαμένο καλοκαίρι για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες τουριστικές χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Ομως υπάρχουν και κάποιοι που ζουν σε άλλη πραγματικότητα και τα βλέπουν όλα ρόδινα: είναι τα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προεξάρχοντος του ίδιου του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού Τουρισμού. Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά. Αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αμέσως πολιτική βοηθώντας τουρισμό και εστίαση, ο επόμενος χειμώνας δεν θα μοιάζει με κανέναν των μεταπολιτευτικών χρόνων. Η ανεργία θα φτάσει στα επίπεδα των δεκαετιών 1950-60, τότε που η μετανάστευση ήταν για πολλούς η μόνη διέξοδος. Κάτι για το οποίο ο Μητσοτάκης και η παρέα του αδιαφορούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter