Με Φορτούνη ο Ολυμπιακός “καθάρισε” το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-0)

Με Φορτούνη ο Ολυμπιακός “καθάρισε” το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-0)

Με γκολ του Κώστα Φορτούνη (21’) ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι είχαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, αλλά γνώριζαν άλλη μία ήττα στην Σούπερ Λίγκα.

Οι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα του ντέρμπι ήταν καλύτεροι, κέρδιζαν σχεδόν όλες τις μάχες του κέντρου και πίεζαν τον αντίπαλο τους, χωρίς όμως να δημιουργούν φάσεις. Στο 12’ ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Διούδη, ο Φορτούνης έκανε προβολή για να σκοράρει, αλλά υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 21’. Ο Εμβιλά έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Ραφίνια, ο οποίος έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, αλλά το πλασέ του Μασούρα απέκρουσε ο Διούδης. Τη φάση παρακολουθούσε ο Φορτούνης, ο οποίος με καταπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 1-0 και στο 33’ απείλησαν την εστία του Σα με κεφαλιά του Κουρμπέλη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Οι πράσινοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου δημιούργησαν δύο ευκαιρίες. Στο 57’ απείλησαν και πάλι με στημένη φάση με τον Μαουρίσιο να αστοχεί μετά από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη. Στο 59’ ο Καρλίτος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Χατζηγιοβάνης έκανε την προβολή και ο Σα απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 62’ σουτ του Ραντζέλοβιτς απέκρουσε ο Διούδης, ενώ στο 77’ ο Μακέντα αστόχησε με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 94’ οι πράσινοι έχασαν άλλη μία ευκαιρία. Ο Σάντσες έβγαλε την σέντρα, ο Καρλίτος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σα απέκρουσε την μπάλα.

Ο Πoρτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας έδειξε κίτρινη κάρτα στους Εμβιλά, Ραφίνια, Μπουχαλάκη, Χουνκάρ, Σάντσες, Βιγιαφάνιες.

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (78’ Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (66’ Σουντανί), Μασούρας (86’ Λοβέρα), Φορτούνης (87’ Ανδρούτσος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ (46’ Αλεξανδρόπουλος), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίτσιο, Χατζηγιοβάνης (64’ Βιγιαφάνιες), Χουάνκαρ (46’ Σαβιέρ, 91’ Μολό), Μακέντα, Καρλίτος.

***Πριν από την έναρξη του ντέρμπι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη συμπαράστασης των παικτών της SL1 στους συναδέλφους τους, των κατώτερων κατηγοριών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter