Με Φώτη Κουβέλη το νέο κυβερνητικό σχήμα

Με Φώτη Κουβέλη το νέο κυβερνητικό σχήμα

Σε έναν διορθωτικό ανασχηματισμό με πυρήνα το υπουργείο Οικονομίας και με έκπληξη την είσοδο στην Κυβέρνηση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στη θέση του Δημήτρη Βίτσα, προχώρησε τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών και κρατώντας το χαρτί του δομικού-εκλογικού αιφνιδιασμού για το φθινόπωρο όταν η χώρα βγει από τα προγράμματα στήριξης. 

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή δίνοντας σημασία στην λεπτομέρεια αφού επελέγη η συγκεκριμένη αίθουσα, αντί αυτή της Γενικής Γραμματείας, ώστε να σταλεί το μήνυμα των διορθωτικών κινήσεων στην Κυβέρνηση.

Τελικά ο αντικαταστάτης του κ. Παπαδημητρίου στο υπουργείο Οικονομίας, θα είναι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ταυτόχρονα θα διατηρήσει και την αντιπροεδρία. Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν από το μεσημέρι στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης δεν ήταν δυνατόν να αναλάβει το υπουργείο με δεδομένο ότι ανήκει στις λεγόμενες «χρυσές εφεδρείες» δηλαδή στα στελέχη εκείνα της νεώτερης γενιάς κοντά στον πρωθυπουργό που θα κλιθούν στον επόμενο εκλογικό και δομικό ανασχηματισμό να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμη εκλογική νίκη. Ωστόσο θα διατηρήσει την εποπτεία του πολύ κρίσιμου χαρτοφυλακίου που σχετίζεται με τα αναπτυξιακά κονδύλια.

Στη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο του 2016 και το έργο του, ειδικά σε ό,τι αφορά στη μαύρη και αδήλωτη εργασία, εκτιμήθηκε δεόντως.

Ο πρωθυπουργός αντικατέστησε τελικά και τον Γιάννη Μουζάλα από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, λόγω προβλημάτων υγείας, επιλέγοντας για το κρίσιμο αυτό πόστο τον μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Βίτσα αναλαμβάνει ο πρώην επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης (θα είναι μάλλον εκείνος που θα υπογράψει τον Ιούλιο την είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ σε περίπτωση λύσης) η συγκατοίκηση του οποίου με τον Πάνο Καμμένο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο υπουργείο Πολιτισμού, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Στρατής,  με ανώτατη κυβερνητική πηγή να σημειώνει στο documentonews.gr ότι ο κ. Βασιλειάδης παραμένει στο Υπουργείο και ότι απλώς προστίθεται ένας ακόμη υφυπουργός με αρμοδιότητες πολιτισμού. Τέλος,  στο υφυπουργείο Παιδείας στη θέση του κ. Ζουράρι τοποθετείται η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, αύριο Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 και ώρα 12.30 θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter