Φυλακίσεις και βαριά πρόστιμα αντί πρόληψης η λύση για τις πυρκαγιές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Φυλακίσεις και βαριά πρόστιμα αντί πρόληψης η λύση για τις πυρκαγιές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με φυλάκιση χωρίς αναστολή ακόμη και για φωτιές εξ αμελείας σκοπεύει να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε ότι ποινές φυλάκισης θα επιβάλλονται ακόμη και στις πυρκαγιές που θα προκαλούνται εξ αμελείας, ενώ αυτές δεν θα αναστέλλονται και θα εκτίονται, τουλάχιστον σε κάποιο μέρος τους. Αξίζει βέβαια να δούμε αν αυτό το μέτρο θα είναι ικανό να βάλει τέλος στην εξάπλωση των καταστροφικών πυρκαγιών μιας και είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί αν κάποιος έχει πράγματι τελέσει το αδίκημα του εμπρησμού.

Επίσης, τα χρηματικά πρόστιμα αυξάνονται σημαντικά και θα μπορούν να φτάνουν ακόμη και τα 30.000 ευρώ.

Βέβαια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά σιωπά εκκωφαντικά γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα της πρόληψης και της ενίσχυσης των μέτρων κατάσβεσης και δασοπροστασίας.

Ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα «θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι υπερπολλαπλάσια ανάλογα με αυτά που επιβάλλονται για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter