Με ηλεκτρονικό αναπηρικό αμαξίδιο η Ελλάδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Με ηλεκτρονικό αναπηρικό αμαξίδιο η Ελλάδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Στο Λος ‘Αντζελες των ΗΠΑ φέτος τον Ιούλιο, η ελληνική επιχείρηση Ladd-roller, που κατασκευάζει το ομώνυμο ηλεκτρονικό αναπηρικό αμαξίδιο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού επιχειρηματικότητας Chivas – The Venture.

Η εταιρία θα διεκδικήσει μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης ύψους 1 εκατ. δολαρίων. Οι 30 τοπικοί φιναλίστ από έξι ηπείρους θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση ενώπιον μιας κριτικής επιτροπής ειδικών που αναζητά νεοφυείς (start-up) επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν εξελίξιμες και βιώσιμες λύσεις σε πραγματικά παγκόσμια προβλήματα.

Oι πέντε φιναλίστ στην Ελλάδα παρουσίασαν χθες τις επιχειρήσεις τους στην κριτική επιτροπή. Το Ladd-roller, που επικράτησε τελικά, είναι ένα υβρίδιο εξωσκελετού με ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να στέκονται όρθιοι, να μετακινούνται και να υπερβαίνουν εμπόδια, κράσπεδα και σκαλιά. Βοηθά τους χρήστες του να εκτελούν ενέργειες στην καθημερινότητα από όρθια στάση, βελτιώνοντας έτσι την υγεία και το επίπεδο ζωής τους.

Ο τοπικός διαγωνισμός Chivas – The Venture πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εν όψει του τελικού, οι φιναλίστ θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση Chivas-The Venture Accelerator Week, στη Μεγάλη Βρετανία φέτος τον Μάρτιο, παρακολουθώντας συμβουλευτικά σεμινάρια (mentoring workshops) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε συνεργασία με το κέντρο κοινωνικής επιχειρηματικότητας Skoll Centre for Social Entepreunership.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter